The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spectacolele Filarmonicii din Berlin, live la Universitatea Națională de Muzică din București

News / 04 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Spectacolele Filarmonicii din Berlin, live la Universitatea Națională de Muzică din București
1/1
Universitatea Națională de Muzică din București găzduiește transmisii live ale spectacolelor Filarmonicii din Berlin, un proiect al Institutului Goethe. 
 
Pe 9 decembrie, de la 20:00, Herbert Blomstedt dirijează Mozart și Bruckner. Deși Simfonia a treia a lui Anton Bruckner se bucură de aceeași intensitate puternică ca de orgă precum lucrările sale ulterioare, rămâne totuși umbrită de acestea. Concertul dirijat de Blomstedt oferă ocazia, rară, de a descoperi această primă versiune. Maria João Pires, celebră pentru stilul său plin de sensibilitate, deschide programul cu Concertul pentru pian nr. 23 al lui Mozart.

Pe 16 decembrie, de la 20:00, Hristian Thielemann dirijează “Missa solemnis” de Beethoven.
Ludwig van Beethoven a spus despre Missa solemnis că este „cea mai bună dintre lucrările sale sacre". În această lucrare complexă, slăvirea glorioasă adusă lui Dumnezeu este la fel de importantă ca mesajul umanist al blândeții, completat de acea energie exuberantă pe care o cunoaștem din simfoniile lui Beethoven. Concertul este dirijat de Christian Thielemann, care a interpretat impresionant numeroase  lucrări corale cu Orchestra Filarmonicii din Berlin.

Transmisiile au loc în Sala de Operă din Știrbei Vodă nr. 33, iar accesul este liber.