The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Rokolectiv 2015: 10 ani de evoluție în muzica electronică

News / 11 Iun 2015 /
  •  Rokolectiv 2015: 10 ani de evoluție în muzica electronică
  •  Rokolectiv 2015: 10 ani de evoluție în muzica electronică
1/2
După 10 ani și peste 250 de artiști, Rokolectiv a ajuns să fie, în prezent, cel mai mare festival de muzică electronică și arte conexe din România. La sfârșitul lunii aprilie, Rokolectiv a aniversat un deceniu de performance-uri memorabile pe scena din cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană. 
 
La ceas aniversar, burn prezintă documentarul “Rokolectiv 10 years”, un review al celor 10 ani de festival în care artiștii, oamenii din spatele scenei și organizatorii explică cum au ajuns de la un simplu experiment, la un festival care a luat o amploare tot mai mare de la an la an.
 
Petrecerile de la MNAC au întrunit peste 250 de artiști de-a lungul anilor. Deși puțină lume știe, nume precum Matias Aguayo sau Disclosure au mixat în clădirea Parlamentului înainte ca numele lor să explodeze și să ajungă să performeze în fața unui public de mii de oameni. 
 
Anul acesta, Rokolectiv a avut ca temă duală orientul și feminitatea. Gazelle Twin (UK), Lena Willikens (DE) și Borusiade (RO), Islam Chipsy feat. EEK (EG), Aïsha Devi (CH),  DJ Firmeza (AO/PL) sunt doar câțiva dintre artiștii care au performat pe scena festivalului, ce a avut loc între 23 și 26 aprilie la MNAC și la Halele Carol din Capitală.
 
“Rokolectiv 10 years”, documentarul produs de burn, susținătorul principal al festivalului, și regizat de Matei Mocanu poate fi urmărit aici.