The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 30.04 - 06.05

Articol / 30 Apr 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 30.04 - 06.05
1/1
Tradiționalul grătar de 1 mai, fotografii de presă care fac înconjurul lumii, băuturi speciale de vară acum și pe terasă, la umbră, pizza după miezul nopții și muzică cu beat-uri din țări îndepărtate avem săptămâna aceasta în rubrica recomandărilor „5 din cartier”.



1. Micul Prinț/ The Mustard Strikes Back// 01 mai // @J’ai Bistrot

Micul Prinț/The Mustard Strikes Back înseamnă tradiționalul grătar de 1 mai mutat în grădina răcoroasă a celor de la J’ai Bistrot București. Grădina o găsiți pe Calea Griviței la nr. 55.

Micul Prinț vine cu tot cu pâine, muștar și cartofi prăjiți. Grăbiți-vă, porțiile sunt limitate. Rezervările se fac la telefon: 031 426 20 47

2. World Press Photo 2018 // 2 mai -23 mai // @MNAR

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta. Expoziția este organizată de Fundația Eidos împreună cu Muzeul Național de Artă la sediul căruia va fi deschisă pentru public în intervalul 2 mai – 23 mai 2018.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări - și vizitată de peste 4 milioane de oameni la fiecare ediție. Mai multe detalii găsiți și pe site-ul expoziției.

Program de vizitare în București, MNAR: Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00. Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție. Preț bilet: 10 lei

3. FIX summer pop-up. Official opening // 4 mai // @Artichoke Coffee Shop

Ce s-au gândit cei de la FIX? Că e cald și ne-ar sta tare bine afară la terasa „surioară” Artichoke. Așa că au pus de-o sindrofie să marcheze în mod oficial deschiderea sezonului de vară la Artichoke Coffee Shop pe terasă. Vineri, pe 4 mai de la 19.00 ne adunăm cu vin, beri artizanale, mixed drinks și voie bună la Summer Pop-Up Opening.

Fix va continua să funcționeze la Palatul Universul, Artichoke își vede și „ea” de treabă. Dar, după ora 18.00, FIX va aduce băuturi speciale cum numai ei știu să facă ȘI pe terasa Artichoke de pe Calea Victoriei 45, la 4 minute distanță prin Cartierul Creativ. Cheers to that!

4. CULOE De SONG (Innervisions, De Song Music, ZA) / KOSTA // 5 mai // @Control Club

Sâmbătă pe 5 aprilie, Control Club e gazda Culoe De Song, un artist, dj și producător care vine din Africa de Sud pentru o primă întâlnire cu publicul din București. Unul dintre piesele lui cele mai cunoscute este „Rambo”. Mai multe descoperiți la eveniment.
KOSTA AWDD este genul de dj care are lecțiile făcute. Antrenat în timp, gustul pentru muzica bună transpare din fiecare set pe care îl face. E foarte versatil și se plimbă ușor între câteva zone muzicale: de la deep, tech și afro house. Se joacă de asemenea cu succes cu mixul de funk, nu funk și diverse zone de disco.

5. Pizza All Night // @ALT SHIFT // L-D, 00:00 - 03:00

Restaurantul – pub Alt Shift e deja arhi-cunoscut de toți petrecăreții sau pasionații de muzică din București. Alt Shift se găsește în Cartierul Creativ, pe Strada Constantin Mille, la numărul 4, chiar lângă Control.
Că tot am intrat în plin sezon văratic, ne-am gândit să vă povestim despre meniul special cu pizza numit NightShift care se activează de marți până duminică, la miezul nopții. Mai multe despre meniu aflați de pe site sau facebook. Poftă bună!