The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 16 - 22 aprilie 2018

Articol / 16 Apr 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 16 - 22 aprilie 2018
1/1

Invitații la biserică, muzică jazz, lansări, evenimente cu artiști techno și multe filme interesante avem săptămâna aceasta în rubrica recomandărilor „5 din cartier”.


1. Jazz in Church // 19 - 22 aprilie // @Biserica Lutherană
După 5 ediții sold-out, Jazz in Church își anunță cea de-a șasea ediție care va avea loc între 19 și 22 aprilie 2018 în binecunoscuta biserică Lutherana din București. Anul acesta festivalul de muzică jazz aduce în București artiști consacrați din zece țări și patru continente.

Mai multe detalii despre artiști găsiți pe site-ul dedicat evenimentului.

2. European Film Week of the Invisible Roma // 19 – 20 aprilie // @Instituto Cervantes
European Film Week of the Invisible Roma te invită să descoperi poveștile și istoria romilor invizibili. 12 filme din 11 țări europene cu și despre romii invizibili care grăiesc prin faptele și istorisirile lor emoționante. Romii invizibili sunt mult mai numeroşi. E suficient să-i privim. Aşa cum sunt.

Instituto Cervantes de Bucarest ne invită la două proiecții speciale în zilele de 19 și 20 aprilie:

Joi, 19 aprilie
19:00 – ROMII, AICI ȘI ACUM / GITANOS, AQUÍ Y AHORA - Ángel Navarro / Documentar / Spania / 2016, 48 min, sub RO/ Instituto Cervantes București – Intrare liberă

Vineri, 20 aprilie
19:00 – CAMARÓN - Jaime Chávarri / Spania / 2005, 113 min, sub RO/ Instituto Cervantes București – Intrare liberă
Programul complet se găsește pe pagina de Facebook a evenimentului.

3. Rokolectiv // 20 - 22 aprilie // @Control Club
Festivalul international de muzică electronică, artă vizuală și new media Rokolectiv revine pe scena Bucureștiului cu energie vie, muzică live, dj sets, o expoziție și multe, multe alte surprize.

Ajuns la cea de-a treisprezecea ediție, Rokolectiv vine cu o nouă selecție de artiști care investighează, prin genuri și formate din cele mai diverse, un viitor ipotetic în domeniul muzicii și artei. Toate detaliile interesante se găsesc aici sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

4. Lansare videoclip Jack of All Trades // 19 aprilie // @J’ai Bistrot
Pe 19 aprilie cei de la Jack of all trades lansează videoclipul piesei "O oră din viața mea" la J’ai Bistrot, dealtfel primul clip din anul 2018. O altă noutate este faptul că piesa o are protagonistă pe Andreea Ruse.

Clipul, de a cărui imagine s-au ocupat Stefan-Mihai Conciu & Băză Fotograf, a fost filmat la sfârșitul anului trecut în mai multe locații din București, pe care le veți putea recunoaște cu ușurință. Jack of all trades e un proiect independent de rock alternativ românesc, la granița dintre underground și mainstream.

5. Bucătărie contemporană // @Energiea // L-D, 12:00 - 01:00
Energiea este un pub and hub urban foarte îndrăgit de bucureșteni care poate fi găsit pe Strada Ion Brezoianu nr. 4. Poate cel mai notabil ingredient al locului este faptul că, pe lângă preparate delicioase home-made și fără adaosuri artificiale, Energiea invită la socializare. Evenimente din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatură, muzică sunt găzduite frecvent în gastropub.