The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Proiectul Aquapic ajunge la final

News / 14 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Proiectul Aquapic ajunge la finalKoch Wentzel
  • Proiectul Aquapic ajunge la finalKoch Wentzel
  • Proiectul Aquapic ajunge la finalKoch Wentzel
  • Proiectul Aquapic ajunge la finalKoch Wentzel
1/4
Proiectul Aquapic – centru experimental pentru copii, implementat de Fundația Aquademica, Aquatim și Asociația Urban Survey, a ajuns la final. Aquapic este un centru educațional destinat copiilor între 5 și 12 ani, amenajat în incinta fostei Uzine de Apă Industrială a Timișoarei, situată pe strada Mistral, în apropierea râului Bega.

Copiii care vor să învețe lucruri interesante despre apă, mediu, dar și istoria orașului, sunt așteptați la Aquapic, ce pune la dispoziția vizitatorilor, în acest scop, mai multe zone tematice.

Muzeul, amenajat în Sala Mașinilor, din clădirea fostei uzine de apă industrială, păstrează utilajele (pompe, manometre, vane, panoul de comandă) ca și acum 100 de ani, când uzina a fost dată în folosință. Spațiul este completat de panouri explicative, de unde vizitatorii pot afla povestea apei industriale, cu apogeul și declinul ei.

În minilaboratorul amenajat într-o clădire tip container, cei mici vor face, sub îndrumarea specialiștilor, experimente de fizică și chimie. Exponatele interactive (Circuitul apei în natură, Plouă cu întrebări, Pescuit de deșeuri în canalizare, Răspunsul corect e pe ... țeavă, Puzzle gigant din cuburi) și instalațiile de joacă, care redau transportul apei, toate amplasate în zona verde, îi așteaptă pe cei mici.

Centrul deschide comunității o zonă verde generoasă, de 3 hectare, un adevărat plămân verde al orașului. Vizitarea centrului se va face pe bază de programare, pe adresa aquapic@aquademica.ro. pentru grupuri de copii însoțite de cadre didactice. În perioada următoare, vom organiza tururi ghidate, de prezentare, pe bază de programare și în funcție de starea vremii. Centrul va funcționa la capacitatea maximă din primăvara anului viitor.

***

Aquapic este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank și susținerea Aquatim SA. În primăvara acestui an, proiectul a câștigat competiția națională Urbaniada, și implicit o finanțare de 75.000 Euro, de la ING Bank România.

Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profesioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.