The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TĂRÂMUL DIN GLOBUL FERMECAT, PRIMUL SPECTACOL APOLLO111 PENTRU CEI MICI

News / 10 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • TĂRÂMUL DIN GLOBUL FERMECAT, PRIMUL SPECTACOL APOLLO111 PENTRU CEI MICI
1/1
București, 10 noiembrie 2016. Regizat și dramatizat de Iris Spiridon, cu un text original inspirat de povestea „Crăiasa Zăpezii” scrisă de Hans Christian Andersen, „Tărâmul din Globul Fermecat” este un spectacol magic, care îi va bucura pe copii și le va aduce aminte părinților despre importanța miraculosului în viețile noastre. Spectacolul este dedicat copiilor începând cu 4 ani, dar și întregii familii, având o distribuție de excepție, muzică originală și proiecții multimedia care vor transforma sala din Palatul Universul într-un tărâm cu adevărat fermecat.

Kay și Gerda sunt doi frați care iubesc poveștile. Gerda îi citește lui Kay câte una în fiecare seară, iar când ajunge la cea despre Crăiasa Zăpezii, care ar putea să înghețe orice copil doar printr-o sărutare pe frunte, se întâmplă ceva neobișnuit: Crăiasa iese din poveste și îl cheamă pe Kay în regatul ei din Globul Fermecat. Aici începe o aventură plină de magie, pe tărâmul unde florile si animăluțele vorbesc, căci Gerda pleacă in căutarea fratele ei. Oare cum îl va salva din mâinile Crăiesei?
 
„Propun o poveste care se petrece într-o lume magică, cu un decor virtual spectaculos, dar în care adevărata călătorie se întâmplă în interiorul inimii celor doi frați. Micuții care vor vedea acest spectacol nu vor învăța că pe lume există vrăji și forțe miraculoase care îți vin în ajutor atunci când ai nevoie, ci că adevărata magie este cea care vine din propriul suflet”, a declarat Iris Spiridon, care își face debutul în teatrul pentru copii cu acest spectacol.
 
Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Vîlsan, scenograf premiat de UNITER, proiecțiile multimedia sunt asigurate de Kotki Visuals, iar muzica originală a spectacolului este compusă de Ghighi Eftimie.
 
Din distribuție fac parte actori tineri, cunoscuți publicului din București, care se transformă în personaje fantastice pentru „Tărâmul din Globul Fermecat”: Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter.
 
Premiera spectacolului „Tărâmul din Globul Fermecat” va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 11:00, și va marca lansarea teatrului Apollo111 pentru copii. Biletele pentru premieră și următoarele reprezentații au fost deja puse în vânzare pe BLT.ro
 
Apollo111 va include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.

Echipa "TĂRÂMUL DIN GLOBUL FERMECAT"

Iris Spiridon, regizor de teatru și scenarist, a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția regie-teatru în 2008. Doi ani mai târziu a obținut diploma de Master, iar în 2013 a făcut Doctoratul la clasa Prof.Univ. Dr. Alexa Visarion. „Piesa pentru frate și soră” de Tennessee Williams, la Teatrul Național București, „Derapaje” de Neil LaBute și ”Cremă de zahar ars. Astazi îi spunem dragoste” la Godot Café-Teatru, „O zi desăvârșită pentru peștii banană” de J.D. Salinger la Teatrul Maria Filotti din Brăila, „Hedwig and the Angry Inch”, musical punk-rock, la Point – sunt câteva dintre spectacolele inedite realizate de tânăra regizoare. 
 
Iuliana Vîlsan este dublu licențiată în Litere si Arte, iar creațiile sale sunt apreciate atât în România, cât și în străinătate. Ea se exprimă prin pictură, grafică, instalații, decoruri și costume de teatru. A primit Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie pentru spectacolul „Herr Paul”, în regia lui Radu Afrim, și a fost nominalizată la același premiu pentru scenografia spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Șerban.
 
KOTKI VISUALS creează experiențe live în domeniul multimedia și al artelor interactive, cel al performance-urilor și al instalațiilor de artă; creează video design și proiecții vizuale pentru muzică, dans contemporan și teatru
Ioana Mărcoiu a absolvit în 2009 Universitatea de Arta Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale” din București și este licențiată în Arta Actorului. Tânăra actrița are și un Master în Actorie încheiat în 2011. A fost distribuită în spectacolele  „Factorul uman”, regia Alexandru Mazgareanu, la Teatrul de Comedie, „Piesa pentru frate și soră”, după Tennessee Williams, regia Iris Spiridon, la Teatrul Național București, „Cassanova” și „Kafka, 5 vise” ambele regizate de Dragoș Galgoțiu, la Teatrul Odeon. La Godot Café Teatru joacă în „Marea iubire a lui Sebastian”, în regia Dianei Mihailopol.
 
Vlad Bîrzanu s-a născut la Baia Mare în 1990 și a absolvit Facultatea de teatru şi televiziune, UBB, Cluj Napoca,  în 2011. Are un Masterat în Arta Actorului obținut la U.N.A.T.C. București. Colaborează constant cu teatre din țară și din București - Teatrul "Anton Pann" Râmnicu Vâlcea, Teatrul de artă Deva, Teatru Național Târgu Mureş, Teatrul Național "I. L. Caragiale", Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis. A jucat roluri în spectacole regizate de Vlad Massaci, Victor Ioan Frunză, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Petrika Ionesco sau Gelu Colceag. Radu Afrim l-a distribuit în spectacole montate la Teatrul Odeon, Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu și Teatrul Municipal Baia Mare. A colaborat cu regizoarea Carmen Lidia Vidu în proiectul cultural foto-video Dancing City. În 2014 a facut parte din echipa 10 pentru film Tiff 2. A fost nominalizat la premiul UNITER pentru Debut în 2013, pentru rolul Flaut din Visul unei nopți de vară, regia Botos Balint.
 
Ana Maria Moldovan face parte din echipa Teatrului Odeon din 2001. A studiat actoria la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, București - clasa prof. Mircea Albulescu și Cătălin Naum, urmând apoi cursuri postuniversitare pentru realizatori de programe TV și Film la aceeași Universitate. În 2009-2010 urmează cursuri de fotografie la Universitatea Populară "Ioan Dalles" din București. A jucat într-unul dintre cele mai longevive spectacole din tara, "Gaițele" în regia lui Alexandru Dabija, și poate fi văzută în "Casanova", regia Dragos Galgotiu și "Pyramus&Thiesbe 4 you", regia Alexandru Dabija.

După diferite roluri în seriale de televiziune a debutat în film în 2008, iar cel mai recent rol este cel din "Chuck Norris vs. Communism" regia Ilinca Călugăreanu, unde o interpretează pe Irina Margareta Nistor.
 
Ghighi Eftimie are 24 de ani și din 2015 este actor absolvent al Universității  Naționale de Artă Teatrală și  Cinematografică I.L.Caragiale. Este, în acelașii timp, instrumentist, compozitor și interpret. A jucat în spectacole regizate de Alexander Hausvater sau Petrika Ionesco la Teatrul Nottara și Teatrul Național “I. L. Caragiale” București. A colaborat cu Iris Spiridon ca actor, dar și ca vocal coach pentru musicalul Hedwig and the Angry Inch - The missing half, la Point. Ghighi joacă în Tărâmul din Globul Fermecat, dar este și creatorul muzicii originale din spectacol.
 
Nicoleta Lefter este una dintre cele mai versatile actrițe de teatru și film din generația sa. A absolvit în 2006 secția Actorie a Facultății de Teatru din cadrul Universitatii de arte "George Enescu" Iași și Masterul în Arta Actorului la U.N.A.T.C. București în 2009. A activat în teatrele din Iași, Constanța, Brăila și Ploiesti, iar din 2008 face parte din echipa Teatrului Odeon. Colaborează la Teatrul Național Bucuresti, Teatrul Bulandra, dar și în teatrul independent – Godot Café Teatru, Teatrul Act, Teatrul LUNI de la Green Hours, Unteatru. A jucat in zeci de spectacole regizate de Radu Afrim, Victor Ioan Frunza, Dragoș Galgoțiu, Andrei Șerban, Alexandru Dabija, Iris Spiridon, Eugen Jebeleanu, Andrei Grosu, Mariana Camarasan și Alexandra Penciuc, Andreea Valean. În ultimii ani, Nicoleta Lefter s-a remarcat atât ca interpret, dar și ca regizor și producător al unor one-woman show-uri in București. Cel mai recent performance este cel după romanul “Aleargă”al Anei Maria Sandu, realizat împreuna cu coregrafa Silvia Călin.