The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Start înscrieri la Forumul Cultura în educație 2017

News / 13 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Start înscrieri la Forumul Cultura în educație 2017
1/1
ARCUB Gabroveni devine pentru trei zile, la final de octombrie, un hub efervescent pentru cei interesați de dezvoltarea proiectelor durabile şi de calitate realizate în parteneriat  de cadre didactice şi operatori culturali, de rolul artelor și patrimoniului în educație și de modalități de valorificare a potențialului lor în școlile din România. 
 
Forumul Cultura în educație 2017, organizat de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură, va avea loc între 27 și 29 octombrie și aduce împreună profesori, educatori culturali, reprezentanți ai unor instituții publice cu rol de finanțare a proiectelor și ai unor organizații educaționale, cercetători, părinți și studenți care își doresc să afle și să împărtășească noi idei și perspective asupra culturii în educație, să comunice și să descopere proiecte și programe de calitate și să discute despre finanțări disponibile și priorități ale instituțiilor publice și private. Participarea este liberă pe baza înscrierii, iar locurile sunt limitate.
 
Anul acesta vor fi aduse în discuție calitatea și sustenabilitatea proiectelor cultural-educaționale realizate în parteneriat între școli și actori culturali. Vor fi îmbinate prezentări cu studii de caz, dezbateri, ateliere și conversații despre idei și despre resurse financiare pentru sectorul cultural-educațional din România. 
Vor participa la Forum organizații-reper pentru calitatea actului educațional cu profil cultural: Teach for Romania,  EduCab România,  Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”,  Inspectoratul Școlar al Municipiului București,  Coaliția pentru Educație și Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.
 
Forumul se va deschide  vineri, 27 octombrie, la ora 16.00, cu o discuție ce se va desfășura limba engleză cu Silvia Nemeth, din partea T-Tudok Inc.- Centrul pentru Management și Cercetare Educațională (Ungaria) și Raluca Iacob, coordonator Cultura în educație. Discuția se va contura în jurul metodologiei britanice Creative Partnerships, al parteneriatelor inovatoare și pe termen lung dintre școli și practicieni creativi cu scopul de a dezvolta competențele tinerilor și al unor programe dedicate copiilor proveninddin medii multiplu defavorizate în Remetea Mare din România de către T-Tudok Inc.