The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Show off Romanian Design Week

Articol / 10 Mai 2017 / INSTITUTE.RO
  • Show off Romanian Design Week
  • Show off Romanian Design Week
  • Show off Romanian Design Week
  • Show off Romanian Design Week
  • Show off Romanian Design Week
  • Show off Romanian Design Week
1/6
UniCredit Bank prezintă în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week un circuit special – Show Off RDW. Circuitul cuprinde o serie de evenimente ce se vor desfășura la Palatul Universul (Str. Brezoianu 23-25, corp B): Expoziția Diploma Selected, Expoziția UYDA by Ubikubi, Expoziția ADCE România, Noaptea Studiourilor de Arhitectură, CreativeMornings Bucharest, conferinţele Autor și Lady Steps by ADC România.

„Propunem un program-umbrelă paralel, intitulat SHOW OFF RDW,  sub care vor fi  reunite evenimentele inspirate de UniCredit Bank,  conexe  expoziției centrale . Suntem banca minților creative și acesta este motivul pentru care ne-am îndreptat atenția spre cel mai nou și mai activ loc creativ din București - Palatul Universul, care devine în 2017 gazda SHOW OFF RDW, adunând sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă – de la conferințele Lady Steps, Creative Mornings și Autor la expozițiile Diploma Selected, UYDA sau ADCE România. Porțile Palatului Universul sunt larg deschise minților creative în perioada 20-28 Mai 2017!” a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

 
Programul Show Off Romanian Design Week

Diploma Selected 
20-28 mai, 10am-7:30pm, Mezanin, Palatul Universul, corp B, parter, Cartierul Creativ
Diploma Selected este o expoziție capsulă care aduce în prim plan dialogul artistic între 13 profesioniști din industriile creative și 14 proaspăt absolvenți ai facultăților vocaționale. Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății, The Institute, cu sprijinul UniCredit Bank, aduce în atenția unui public cât mai larg proiectele absolvenților, punând accent pe „împreună” și pe dialogul artistic.
Curtatori și absolvenți DIPLOMA Selected 2017
Arhitectură / Curator: Șerban Țigănaș, Dr. Arhitect, Partener Dico & Țigănaș/Președinte OAR; Absolvent: Cosmin Georgescu
Arhitectură de Interior / Curator: Eliza Yokina, Arhitect Partner SYAA; Absolvent: Lidia Rățoi
Arte Textile / Curator: Andreea Sandu, coordonator Galateca și inițiator și coordonator programul Măiastra; Absolvent: Mihaela Bondalici
Ceramică-Sticlă-Metal / Curator: Ioana Ciocan, Vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici; Absolvent: Anca Vintilă Dragu
Design de Obiect / Curator: Dragoș Motica, designer Ubikubi; Absolvent: Bianca Arhot
Fashion / Curator: Mirela Bucovicean, Fondator Molecule F; Absolvent: Alina Rădulescu
Film / Curator: Ileana Bîrsan, Critic și educator de film; Absolvent: Mihnea Aliciu
Foto-Video / Curator: Cornel Lazia, Fotograf; Absolvent: Mihai Cengher
Grafică / Curator: Matei Câlția, Galerist Galeria Posibilă; Absolvent: Andrei Dragomir
Graphic Design / Curator: Raymond Bobar, Designer Grafic; Absolvent: Andrei Turenici
Peisagistică / Curator: Eugen Pănescu, Arhitect, Planwerk Cluj; Absolvent: Andreea Simion
Urbanism / Curator: Eugen Pănescu, Arhitect, Planwerk Cluj; Absolvent: Iulia Petrescu
Pictură / Curator: Adriana Oprea, curator și critic de artă, muzeograf la MNAC; Absolvent: Florentina Măriuț-Otari
Sculptură / Curator: Cosmin Năsui, critic de artă; Absolvent: Albert Kaan
 
Expoziția UYDA by Ubikubi
20-28 mai, 5pm-11pm, FIX mad, Palatul Universul, corp B, etaj 1, Cartierul Creativ
Ubikubi Young Designers Award (UYDA), un concurs de design de obiect deschis tinerilor designeri, arhitecți sau pasionaților de design cu competențe specifice, care doresc să-și vadă proiectele transformate în produse fizice și vandabile și-a desemnat la începutul anului câștigătorii. Atât proiectele câștigătoare, cât planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în competiție vor putea fi vizionate în cadrul expoziției găzduite de FIX.
Fondat în 2014, Ubikubi este un studio de design și producător de mobilier din București, România. Oamenii din spatele studioului sunt Dragoș Motica, designer și creative director și Robert Savu, co-fondator și antreprenor. Colecția de obiecte din portofoliul Ubikubi este dezvoltată in-house, cu tehnologie proprie și materiale sustenabile.
Într-un demers inspirat de UniCredit Bank, UYDA urmărește să devină reperul principal pe zona de competiții de design din România.

CreativeMornings Bucharest
26 mai, 8 :30am – 10am, Mezanin, Palatul Universul, corp B, Cartierul Creativ
Un mic dejun creativ alături de un artist local care vorbește despre rolul serendipităţii în procesul său de creaţie. Locurile sunt gratuite, dar limitate. Înscrierile se fac începând cu luni, 22 mai, de la ora 11:00 AM pe creativemornings.com/cities/buc 

Conferința Autor - Bijuterie contemporană și valențe antreprenoriale
27 mai, Mezanin, Palatul Universul, corp B, parter, Cartierul Creativ
Conferința Autor - Bijuterie contemporană și valențe antreprenoriale - este susținută de UniCredit Bank și Academia Minților Creative. Sesiunile vor fi despre cum creativitatea în bijuterie merge mână în mână cu aplicarea unor reguli antreprenoriale testate și prezentate de specialiști în domeniu. Înscrierile se pot face la adresa colectiv@dautor.ro, participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Expoziția ADCE România
20-28 mai, 5pm-11pm, Apollo Barul, Palatul Universul, corp B, demisol, Cartierul Creativ
Expoziția ADCE România reunește o parte dintre lucrările câștigătoare la ADC E Awards 2016, o competiție anuală ce premiază cele mai bune idei la nivel europen de publicitate și design, proiecte câștigătoare la rândul lor în competițiile locale organizate sub egida ADC. Ediția aniversară de 25 de ani - The Champions League of Creativity - a celebrat anul trecut 700 de campanii din 23 de țări europene, jurizate de 52 de creativi de prestigiu din Europa. România a obținut 9 premii și nominalizări în competiție pentru “Come and Vote!” - Leo Burnett România / Publicis One, “Street View Test”, “Bernie Speed Test”, “Shop like a Jedi” – toate Publicis România / Publicis One, “DOMO Westwood – Misspelling On Sale” – GMP Advertising și “The Purity Test” – de la Cohn & Jansen JWT, iar Ruxandra Drilea, absolvent Școala ADC*RO a câștigat titlul de “Young European Creative” pentru ideea campaniei “Shop like a jedi”. Tot în cadrul competiției, România a avut patru reprezentanți în juriu: Adrian Boțan (Global Executive Creative Director McCann Bucharest) – presedinte de juriu în categoria Integration & Innovation, Cătălin Rusu (Chief Creative Partner & CEO Rusu+Borțun), Dan Frȋnculescu (Creative Director Publicis România) și Valentin Suciu (Chief Creative Partner & Copywriter la Jazz). Expoziția prezintă lucrări ce au obținut Gold în categoriile Video // Radio // Print & Outdoor // Design & Craft.
ADC E este o organizație non profit formată din cluburi de publicitate și graphic design din 20 de țări europene. ADCE reprezintă interesele și viziunea a peste 4000 de profesioniști ce activează în industrii creative și are ca scop promovarea și cresterea creativității în societate, cultură și economie.
 
Noaptea Studiourilor de Arhitectură
25 mai, 11 pm, Palatul Universul, corp B, Cartierul Creativ
Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017 este un eveniment marca The Institute care ȋși propune să promoveze industriile creative. Evenimentul implică studiourile de arhitectură din București ȋntr-o serie de evenimente interactive ce au loc simultan ȋn sediile lor sau ȋn spații conexe. Principalul obiectiv al evenimentului este să permită publicului larg să treacă pragul studiourilor de arhitectură preferate, ȋntr-un cadru informal și relaxat și să îi invite pe studenți, colegi arhitecți și designeri să viziteze sedii, să cunoască echipele și proiectele studiourilor participante. Ediția a patra Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017 va avea loc pe 25 mai 2017, ȋncepând cu ora 20.
Studiourile participante la Noaptea Arhitecturii 2017 sunt: ADN Birou de Arhitectura, CASA ARHITECTURII - OAR București, CITY PROJECT, CUMULUS, HB Design Team, Ioka Design & Decoration, Latitudine 53 by Manasc Isaac, Morphoza, Prodid-, Laborator de arhitectură, Square One, Stardust architects + Atelier Tron + Studio Mud, studio ae - architecture & evolution, studio Est, Studio InSign, TWINS STUDIO și Wolfhouse Productions
 
Lady Steps by ADC România 
24 mai, 7:30pm, Beans&Dots, Palatul Universul, corp B, parter, Cartierul Creativ
Lady Steps este un proiect ADC România inițiat de Simona Suman și Sandra Bold, în care femei de top din industrii creative vin să inspire prin exemplu personal și să-și ȋmpărtășească povestea lor de succes. Invitata ediției cu numărul patru este Karolina Galácz, Creative Director Young & Rubicam Budapesta.
Karolina a studiat Liberal Arts, iar cariera în advertising și-a început-o din întâmplare. Dar a fost o întamplare fericită. E parte din Young & Rubicam de peste 3 ani și jumătate și a ajutat ca agenția să primească titlul de cea mai creativă agenție din Ungaria în ultimii trei ani. Lucrările ei au fost premiate de către Cannes Lions, The One Show, London International Awards, Art Director’s Club Global, New York Festivals, Epica, The Webbys.
Tema conferinței: Sfaturi de la femeia Creative Director pe care n-ai avut-o niciodată. 
Art Directors Club România (ADC*RO) este o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. Art Directors Club România este cea mai densă concentraţie de talente creative şi lideri de creaţie din industria de publicitate românească. Activitatea creativă şi recunoaşterea publică obţinută de membrii ADC România pot defini fără dificultate traiectoria, momentele cheie şi succesele industriei publicitare locale dar şi regionale.