The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Recital duo pianistic Zsuzsa Bálint – Cristian Niculescu la Filarmonica din București

News / 21 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  • Recital duo pianistic Zsuzsa Bálint – Cristian Niculescu la Filarmonica din București
1/1
Miercuri, 22 februarie 2017, la ora 19:00, va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român un recital de duo pianistic remarcabil susținut de pianiștii Zsuzsa Bálint și Cristian Niculescu, din Berlin. Concertul face parte din cadrul unui turneu care se va desfășura la București, Sibiu, Cluj și în Timișoara.  
 
Cei doi pianiști vor prezenta lucrări inedite la patru mâini de D. Schostakovich, “Concertino pentru patru mâini” op. 94, și de compozitorii impresioniști G. Fauré, “Dolly Suite”,  op. 56, și C. Debussy, “Petite Suite”, iar în încheiere “Suita în fa diez minor pentru 2 piane”, op. 6, de D. Schostakovitch.
 
Zsuzsa Bálint și Cristian Niculescu au o experiență concertistică bogată mai ales în Germania, unde sunt invitați în mod regulat în cadrul ansamblelor camerale și orchestrale precum “Berliner Camerata” sau “Kammerensemble der Berliner Symphoniker.”
 
Duoul pianistic Cristian Niculescu-Zsuzsa Balint a fost fondat în anul 2012 de către doi pianiști de origine română, care s-au cunoscut în timpul studiilor de la Hochschule der Kunstela Berlin și mai târziu pe scenele de concert. Duoul concertează cu succes mai ales în Germania fiind invitat printre altele la festivaluri internaționale sau ca soliști ale unor ansambluri camerale de prestigiu, cum ar fi Kammerensemble der Berliner Symphoniker sub baghetă maestrului Lior Shambadal, sau în cadrul seriilor de concerte ale orchestrei de cameră Berliner Camerata la Filarmonica din Berlin. În anul 2015 duoul a fost invitat să concerteze la concertul omagial Saul Cosentino la Philharmonie Berlin.