The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Înscrieri deschise pentru premiile Future Food Design

Articol / 28 Iul 2017 / INSTITUTE.RO
  • Înscrieri deschise pentru premiile Future Food Design
1/1
Înscrierile în competiția internațională Future Food Design Awards, organizată de Dutch Design Week, sunt deschise până pe 30 iulie 2017. 
Premiile sunt menite să încurajeze și să promoveze proiecte inovatoare și disruptive de design pentru alimentație sustenabilă, în viitor.
 
Din ce în ce mai mulți designeri sunt implicați în conceperea unui sistem alimentar mai bun, dar, din păcate, în cadrul conferințelor internaționale de design accentul este în continuare pus pe latura estetică a designului. Agri meets Design și The Dutch Institute of Food&Design își doresc să schimbe acest lucru și de aceea au inițiat Future Food Design Awards.
 
Prin Future Food Design Awards se caută designeri, artiști și profesioniști din domeniul alimentației din lumea întreagă, care studiază sistemul alimentar și care îl pot reforma. Juriul, din care fac parte Marije Vogelzang (Olanda), jurnalista Nadine Botha (Africa de Sud) și artistul și filozoful Koert van Mensvoort (Olanda), va alege 3 nominalizați. Câștigătorul va primi un premiu de 5.000 euro și va fi inclus în expoziția Dutch Design Week din 2018. Un premiu de popularitate în valoare de 2.500 de euro va fi acordat proiectului care va primi cele mai multe voturi.
 
Concursul caută proiecte de design care vizează concepte de la cultura gastronimică până la circuitul produselor alimentare. Aspecte ce țin de managementul terenurilor, rezervele de apă proaspătă, influența agriculturii asupra climei și utilizarea resurselor limitate sunt probleme ce țin de siguranța produselor alimentare pretutindeni în lume. Temele pot include și obieciuri culinare contemporane, migrația, tehnologia. Premiile Future Food Design provoacă designerii să-și folosească viziunea lor asupra viitorului mâncării drept o oglindă care să arate omenirii cum mănâncă. 
 
Pentru mai multe informații și pentru înscrieri, accesează: www.futurefooddesignawards.com