The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo

News / 12 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRoDiana Ketler
  • HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRoGilles Apap
  • HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRoGiovanni Sollima
  • HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRoMax Baillie
1/4
Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie  și propune pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniată de recitaluri de poezie, video art, fashion design și un quest labirintic prin care festivalul își propune să-și poarte publicul anul acesta. Orașele în care se va desfășura concertele Festivalului SoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov. 

Cea de-a XII ediție a Festivalului SoNoRo va fi susținută de 50 de artiști din 15 țări, printre care: Gilles Apap, Ruxandra Donose, Giovanni Sollima, Max Baillie, Philippe Graffin, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, Marc Bouchkov, Vladimir Mendelssohn, Justus Grimm, Henri Demarquette, Zoran Markovici, Storioni Trio și Kamerata Kronstadt, condusă de dirijorul Cristian Oroșanu. 
 
The Eternal Child, Réverie, The Labyrinth, Lost and Found, In Disguise, Seven Last Words, Master of Games, Wear your other side: Dr. Jekyll of Mr. Hyde? sunt doar câteva dintre temele concertelor ce vor avea loc în spațiile deja consacrate ale Festivalului – Palatul Cotroceni, Cercul Militar Național, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, Ateneul Român sau Sala Radio, dar și în locuri cărora SoNoRo le va adăuga și această nouă destinație de sală de concert: Aula ASE, Palatul Bragadiru, Casa Boema, din Cluj, sau noua aripă a Carului cu Bere, din București. 
 
După introducerea de succes a Sălii Radio în circuitul concertistic al festivalului de anul trecut, SoNoRo revine tot aici cu un program exclusiv Mozart-Wagner intitulat OPERA SENZA OPERA. Pe lângă două capodopere ale creației mozartiene - Concertul „Jeunehomme“ pentru pian și orchestră și "Simfonia Concertantă" pentru vioară, violă și orchestră – acompaniate de Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu, publicul o va putea asculta pe rafinata mezzosoprană Ruxandra Donose în „Wesendonck Lieder“, într-un aranjament inedit pentru voce și sextet de coarde.

Concertele SoNoRo din București se vor încheia cu tradiționalul concert de la Ateneul Român, unde, de data aceasta asultatorii vor fi invitați să caute tema în variațiunile unor mari capodopere ale muzicii printre care se numără “Cvintetul cu clarinet” de Johannes Brahms și „Cvartetul cu două violoncele” al lui Anton Arensky.