The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GMP PR lansează divizia de Brand Journalism

News / 25 Mar 2016 / Miruna Boțîrcă
  • GMP PR lansează divizia de Brand Journalism
1/1
Începând din luna martie, GMP PR lansează divizia de brand journalism. Departamentul va crea conținut editorial pentru clienții agenției și va îmbina strategia comunicării unui brand cu storytelling-ul jurnalistic. 
 
Departamentul de brand journalism va fi condus de Alexandra Olivotto, care are peste 10 ani de experiență în presă și doi în marketing și PR. Alexandra a lucrat în principal în presa cotidiană (Cotidianul, EVZ), unde a coordonat departamentul de cultură și a acoperit festivaluri internaționale de film de la Cannes până la Beijing, dar a colaborat și cu publicații precum Adevărul, Academia Cațavencu, România literară, Omagiu, Le Monde Diplomatique, GQ, Dilema Veche, Esquire și Republica. În cariera de critic de film, a realizat numeroase interviuri cu celebrități: de la Monica Bellucci și Keira Knightley la Vanessa Redgrave, de la Claude Chabrol până la Lars von Trier și Woody Allen, de la Alan Alda și Michel Houellebecq până la Eric Cantona. 
 
„În Brand journalism gândim comunicarea unui brand ca într-o ședință de redacție: ce subiecte avem, ce unghiuri abordăm, care sunt cuvintele cheie. Toate trebuie să formeze o poveste dinamică a brandului, interesantă pentru consumator, care poate fi tradusă şi adaptată în funcţie de canalul de comunicare”, a spus Alexandra Olivotto, head of Brand Journalism Department.
 
„Redarea poveștii unui brand este mult mai complexă acum decât era în urmă cu zece ani. S-a încheiat perioada textelor publicitare sau «piaristice», brandurile ori livrează conținut valoros, ori nu le va citi nimeni. Crearea departamentului a venit firesc în acest context, iar angajarea unui om cu experiență în ambele domenii ne permite să acoperim exact acea graniță dintre jurnalism și marketing”, a spus Ioana Mănoiu, managing partner GMP PR.
 
 
Despre GMP PR
 
GMP PR, parte a GMP Group, este cea mai performantă agenţie independentă de relaţii publice din România, conform studiului Unlock Market Research din 2015. De-a lungul timpului, activitatea agenţiei a fost recunoscută local şi internaţional la competiţii precum Sabre Awards, European Excellence Awards sau Romanian PR Award. Printre distincţiile primite se numără „PR Innovator of the Year”, „Romanian PR Agency of the year”, „Best use of PR Evaluation”,  „Newcomer European Agency of the Year”.