The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ediția a IV-a SoNoRo Conac

News / 13 Iun 2016 / INSTITUTE.RO
  • Ediția a IV-a SoNoRo Conac
  • Ediția a IV-a SoNoRo Conac
  • Ediția a IV-a SoNoRo Conac
  • Ediția a IV-a SoNoRo Conac
1/4
SoNoRo Conac a deschis seria de concerte găzduite în clădiri de patrimoniu din România cu un recital de muzică din anii ’20 - ‘30. Evenimentul a avut loc duminică, 12 iunie, la Rezidența Scena9, într-o vilă monument istoric, ce a aparținut Regelui Mihai.

Programul primului recital a fost interpretat de Rodney Earl Clarke (bariton), Diana Ketler (pian), Anna – Liisa Bezrodny (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Acesta a fost singurul concert din București, urmând ca alte trei să aibă loc în luna iunie, iar până la final de septembrie SoNoRo Conac să aducă în atenția publicului, cu ajutorul muzicii, conace și clădiri de patrimoniu din toată țara.

După deschiderea oficială de duminică, SoNoRo Conac continuă săptămâna aceasta după următorul program:

- Centrul Cultural Castel Sâncrai din Sâncrai, jud. Alba (13 iunie 2016)

- Castelul Gyulay Ferencz din Mintia, jud. Hunedoara (14 iunie 2016)

- Muzeul de Artă din Craiova, jud. Dolj (15 iunie 2016)

Programul de miercuri va cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius și Edward Elgar și va fi interpretat de Anna – Liisa Bezrodny (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).
Concertul va fi urmat de un cocktail.

Cladirea ce găzduiește Muzeul de Artă din Craiova a fost contruită între 1898 si 1907 de către Constantin Mihail, unul dintre cei mai bogați oameni ai vremii. Arhitectul care s-a ocupat de planul construcției a fost Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale și  autorul unora dintre clădirile reprezentative construite la începutul sec. XX: Palatului Regal, Palatul Fundației Universitare ”Carol I”, Palatul CEC.
Construit în tendințele arhitectonice ale vremii, palatului îmbină elementele eclectice de stil cu rigoarea academismului francez și elemente de baroc târziu. Palatul a fost comparat cu Palatului Cheverny de pe Valea Loarei, recunoscut ca exemplu de echilibru și eleganță arhitectonică.
În 1936, Jean Mihail, ultimul reprezentant al familiei, moare, iar toată averea sa, inclusiv Palatul Mihail, este lăsată prin testament statului român. În 1954, clădirea este transferată în patrimoniul Sfatului Popular Orășenesc și devine sediu al Muzeului de Artă din Craiova.
În prezent, patrimoniul Muzeului este constituit din peste 8000 de lucrări de artă europeană și românească, găzduind printre cele mai ilustre nume ale picturii și sculpturii românești. Dintre acestea, cele mai valoroase piese sunt șase lucrări de Constantin Brâncuși: Vitellius, Cap de fată, Cap de băiat, Fragment de tors, Domnișoara Pogany și Sărutul.



Până la sfârșitul lunii septembrie, vor mai avea loc concerte SoNoRo Conac în următoarele clădiri de patrimoniu:

- Biserica Foritficată și Casa Kraus, Criț, județul Brașov   (23 iulie 2016)
- Casa cu Blazoane, Chiojdu, județul Buzău (24 iulie 2016)
- Conacul Domniței Ralu, Chițorani, județul Prahova (25 iulie 2016)
- Biserica Fortificată, Ilieni, județul Covasna (29 iulie 2016)
- Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, județul Covasna (6 august 2016)
- Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, Cisnădioara, județul Sibiu (14 septembrie 2016)
- Cetatea Făgăraș, județul Făgăraș (15 septembrie 2016)