The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Designerii care readuc anii ’90 în spatele ușilor închise

Articol / 14 Ian 2019 /
  •  Designerii care readuc anii ’90 în spatele ușilor închise
  •  Designerii care readuc anii ’90 în spatele ușilor închise
  •  Designerii care readuc anii ’90 în spatele ușilor închise
  •  Designerii care readuc anii ’90 în spatele ușilor închise
  •  Designerii care readuc anii ’90 în spatele ușilor închisewww.VladCiubotariu.com
1/5
 Fiecare business are în spate un vis, iar povestea acelui vis este cea care îl aduce la realitate. Echipa Retros se ocupă tocmai cu aducerea la realitate a trecutului pieselor de mobilier. Instalați într-un spațiu de lucru nonconformist (o hală ce a aparținut unei foste fabrici industriale), ei conferă designului interior un nou stil: simplu, cu linii drepte și curate.



Povestea Retros a început dintr-o joacă și din dragostea pentru design interior și obiecte speciale de decor, respectiv mobilier și decorațiuni mid-century. Plecând de la un proiect personal și căutând să își amenajeze casa și biroul, fondatorii Retros au descoperit o multitudine de piese distincte de care s-au îndrăgostit.



Și astfel a pornit proiectul, pentru care echipa nu a început cu așteptări, ci mai degrabă cu entuziasm, facând totul din pasiune și cu zâmbetul pe buze. Așa au început și au realizat că fac cu adevărat treabă bună atunci când au venit personal clienți din Italia, Marea Britanie, SUA și chiar Australia și, uimiți de showroom, au declarat că la Retros se simt ca la New York.




Într-o poveste de succes, care vorbește despre vechi și nou, cei de la Retros cred că opusele se atrag și contrastele sunt cele mai frumoase, cel puțin în design interior. Din acest motiv au ales să facă Showroom-ul Retros într-un spațiu atipic, într-o hală industrială unde piesele de mobilier mid century sunt puse perfect în valoare.



Conceptul Retros există de 4 ani și a început sp fie considerat un business de succes de către echipă când și-au dat seama că sunt apreciați de aproximativ 2 ani, crescând foarte mult și pe piața din România, unde au din ce în ce mai multe proiecte frumoase. Îi veți regăsi în amenajări cu adevărat speciale, venite de la clienți la fel de pasionați de design ca și ei, cu proiecte frumoase și mereu în căutare de piese cu poveste, pe care le regăsesc într-un concept autentic, un proiect născut din pasiune pentru design de mobilier.