The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Circuit verde în jungla de beton

News / 15 Iul 2016 / INSTITUTE.RO
  • Circuit verde în jungla de beton
  • Circuit verde în jungla de beton
1/2
În plină perioadă de caniculă, Organic Days aduce răcoarea și prospețimea naturii în buricul Bucureștiului. În weekendul 16/17 iulie, bucureștenii sunt invitați să exploreze circuitul verde al orașului format din 4 grădini magice: Grădina Verona Cărturești, J’ai Bistrot, Spațiul M60 și Grădina Sticlarilor. Așa că, timp de două zile, din zori și până la apus, fiecare spațiu al festivalului itinerant se transformă într-o oază verde în care vei găsi piețe urbane cu legume și fructe crescute organic de fermieri iscusiți, delicatese și produse bio de băcănie, cosmetice naturiste și obiecte create de artizani și meșteșugari. În plus, sunt organizate ateliere în care poți învăța ce înseamnă hrana vie sau cum să îți faci singur cosmetice naturale. Copiii sunt așteptați la Organic Days cu activități dedicate lor atât la Grădina Verona, cât și la J'ai Bistrot.
Mai multe informații despre festival și programul detaliat al fiecărei grădini găsești aici.

Pe scurt, iată cum poți petrece weekendul organic, opțiuni sunt nenumărate așa că fă-ți traseul și pregătește-te de verde. Înainte de a pleca în excursia urbană, câteva indicii: intrare liberă în toate cele 4 spații, bucate alese din grădini proaspăt culese, dimineți dedicate copiilor, expozanți prezenți la târg începând de la ora 10.00 și până la ora 20.00 în fiecare zi. 
 
Grădina Verona
Chiar de la intrarea în Grădina Verona, trecătorii vor da nas în nas cu Legume Fericite, care își deschid taraba plină de legume și fructe gustoase certificate ecologic, apoi vor descoperi deliciile mediteraneene și mâncăruri cu ștaif aduse de Mediteranea și vor putea degusta vinuri de soi organic, certificate de producătorii din Odobești. Eleganța grădinii Verona este completată de bijuteriile din argint, perle sau lemn create de Lady Magpie, Iulia Asoltanei și Most sau construcțiile delicate ale echipei Văzduh – artizani care aduc la viață materiale reciclabile, de la macrame până la pene și perle. Oud aduce pandantive din lemn lucrate manuale de Andrei Orcula. Verde Aromat deschide raftul plin cu delicatese gătite în casă de Food Fairy, iar Republica Bio deschide oblonul bioshopului plin de bunătăți exotice de la ulei de cocos până la superalimente. Atinge Organic ne invită în universul aromaterapiei și frumuseții naturale în timp ce raw vegan chef-ul Ștefan Niță ne învață alături de Tania Bordianu cum să ne încărcăm trupul și mintea de energie cu ajutorul alimentației crudivore.
 Programul de la Grădina Verona anunță, sâmbătă, ateliere de nutriție, detoxifiere si frumusețe naturală, iar duminică dimineața este dedicată copiilor care se pot bucura de clase de yoga și ateliere de pictat mandale. 
La Grădina Sticlarilor, Ograda Lui Luca vine cu legume crescute curat, în ritmul firesc al naturii, Grădinarul de balcon vine cu idei simple și eficiente despre cum să ne creștem cele necesare chiar la noi în balcon. Papelier aduc cu ei hârtie manuală în toate formele posibile, inclusiv hârtie cu semințe care poate fi plantată, iar oana Lazar vine în grădină cu al său bar vegan unde felurile de mâncare din ingrediente de sezon îți fac cu ochiul și te îndeamnă să le asortezi în farfurie!
 
J'ai Bistrot București
Din programul și dintre invitații J'ai Bistrot vă prezentăm: The Artisan Bakery pune pe masă pâine caldă, vecin de tarabă cu JamSessions, creatorii dulcețurilor și siropurilor pe care le-ați găsit deja în meniul J'ai. Cosmetice naturale aduc cei de la Copacul Ingrijitt și de la Gradina Cu Dragoste, bijuterie contemporană de la ATMA, Mynodart aduc frumuseți înnodate manual, iar Lemnivor ne arată cum se vorbește cu lemnul. Legume și fructe proaspete de mușcat și-acasă aduc fermierii de la Ecoshopping.ro.
Pe toată durata celor două zile la J'ai Bistrot va fi instalat cortul Temple of Therapy celor de la Thai Bodywork Bucharest pentru oricine are nevoie de un masaj terapeutic oferit de instructori autorizați în arta vindecării. Sâmbătă dimineața copiii vor fi antrenați în ateliere de mișcare cu Bliss Yoga. 
 
Spatiul M60
În Spațiul M60 te așteaptă o adevărată piață de weekend în care Tomatina va aduce recolta proaspătă de legume și fructe în timp ce fermierii de la CAP Gurbănești își prezintă celebrele roșii bio cu gust “ca pe vremuri” dar și colecția fresh de căpșuni, ardei iuți și alte minuni organice. Carnavalul Naturii e în toi căci vor fi prezenți și fermierii de la Legume de Țară, Bio&co și Legume Din Gradina Cucoanei, asezonați cu finețuri de panificație de la Pain Plaisir, Plăcinte Boierești și mezeluri și lactate de la Earth Food.