The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ce vedem în weekend la PELÍCULA #2

News / 15 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ce vedem în weekend la PELÍCULA #2
  • Ce vedem în weekend la PELÍCULA #2
  • Ce vedem în weekend la PELÍCULA #2
1/3
PELÍCULA oferă o experiență latino-americană completă. Ajuns la a doua ediție, festivalul îmbină proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea și muzica, expozițiile de fotografie cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune.

Personajul principal al ediției este Mexicul, care oferă publicului câte puțin din bogăția sa culturală, printr-o varietate de filme și activități legate de această țară de care ne simțim atât de atrași. 

La ce mergem în weekend?

Probabil cel mai așteptat eveniment din această ediție îl reprezintă proiecția documentarului BUENA VISTA SOCIAL CLUB: ADIOS, despre celebra trupă din Cuba, eveniment realizat în colaborare cu DokStation, care are în deschidere demonstrații de muzică și dans cubaneze.



Cei care doresc să simtă gustul picant al Mexicului, pot alege brunchurile de la Acuarela (sîmbătă, 12:00 – 16:00) sau Taqueria El Torito (duminică, 12:00 – 16:00), sau dacă pur și simplu vreți să savurați câte un pic din diverse zone din America Latină, puteți face o vizită la Lente Arcului, tot în acel weekend.


Pentru amatorii de fantasy/horror, festivalul a pregătit o secțiune specială, PELÍCULA ALTERNATIVA, 3 filme la limită, programate pe 14, 15 și 16 septembrie, de la ora 22.00, la Cinema Elvira Popescu. Vinovat de această secțiune nouă este Cătălin Mesaru, selecționerul festivalului Lună Plină, care, de altfel, ne va încânta pe parcursul festivalului cu muzici în calitate de DJ (de astă dată), cu FÁBRICA DE BAILE.



Sâmbătă, de la 16:00, la Institutul Cervantes, se deschide expoziția „Fantasticul și realul în imaginarul mexican”, realizată de Clubul Ilustratorilor. Expoziția este inspirată de animațiile 68 voces.68 corazones, care vor fi proiectate la începutul vernisajului.



Duminică, de la 18:45, Ambasada Argentinei se alătura pentru proiecția unui documentar puternic și emoțional, UN TANGO MAS, urmat de un recital de bandoneon al apreciatului Omar Massa și o seară de Milonga în Atriumul Institutului Francez. 



Festivalul se încheie cu proiecția filmului EL CIUDADANO ILUSTRE, din Argentina, pe care noi l-am văzut la TIFF, ne-a plăcut și parcă l-am revedea.