The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Brașovul găzduiește primul festival de arte vizuale contemporane

News / 27 Aug 2015 / INSTITUTE.RO
  • Brașovul găzduiește primul festival de arte vizuale contemporane
1/1
AMURAL, primul festival din România dedicat artelor vizuale contemporane, va avea loc la Brașov, în weekend-ul 4-6 septembrie 2015. Cu ajutorul acestui festival, promenada După Ziduri va fi cel mai animat loc din Brașov, ocupând fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft. Festivalul AMURAL este unic în România și face parte din programul oficial al candidaturii Brașovului la titlul de Capitală Culturală a Europei.
 
Festivalul se bucură de implicarea a peste 35 de artiști români. La secțiunea video-mapping (coordonată de Aural Eye) vor fi prezenți și conectați la proiectoare: VJ-ul Cote Visuals, dar și artistul cunoscut pentru colaborarea cu Silent Strike – Dan Basu, alături de Alin Lepădatu, Mihai Matei Visuals, Inkspektive, Schultz, Pink Alien, Rhmio, Vloop. Proiecțiile se vor face pe Zidul Cetății, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru, pe coroanele copacilor și în alte locuri surpriză.
 
Pentru instalații de lumină colectivul Laborazon a adunat peste 10 lucrări ce vor fi expuse în pădurea de După Ziduri, printre care și una realizată de Asociația de Servicii Sociale SCUT Brașov numită „Aparențe”. Câteva dintre ele sunt – Holo-piramida, o piramidă ce conține o hologramă a unui turn în miniatură, Masa Tactilă – o masă ce își schimbă materialitatea de la apă la rețele interconectate, Podeaua Interactivă – pe care se poate juca fotbal cu obiecte virtuale, Mega-Lamp, Inimi etc.
 
Expoziția de ilustrație din Turnul Alb curatoriată de artista Alina Marinescu, expoziția de fotografie din Turnul Negru, coordonată de Alina Floroi și cea de design din Poarta Ecaterina - realizată cu lucrări de la ediția din mai a festivalului Romanian Design Week - pregătesc lucrările pentru vernisajele din 4 septembrie.
 
Vizitatorii vor putea vedea fotografii de Mihai Barabancea, Lucian Bran, Mihai Neon, Mihai Sovaiala. Printre ilustratorii prezenți se vor număra Kitra, Alina Marinescu, Ilinca Seda. Și tot Kitra  va realiza un experiment inedit, o încurcișare a ilustrației cu proiecțiile video. ArtMURAL se va numi proiecția live a picturii murale efemere ce va așterne pentru doar câteva ore pe zidul medieval, altfel imposibil de pictat.
 
Pictura murală permanentă va fi realizată pe zidul vechiului și ruinatului Cinematograf Popular. Pentru această lucrare ce va rămâne mărturie a festivalului își vor uni forțele Pisica Pătrată, Irlo și RobertObert.

În programul festivalului mai sunt: GIF Festival, o expoziție-eveniment ce aduce în afara mediului online faimoasele animații repetitive, și DiaFilm Festival, care va aduce poveștile analogice ale copilăriei derulate în același timp pe diafilm și pe vinil, oferind audienței o dublă povestire. 
 
Două cinematografe vor străjui festivalul la cele două capete: înspre Livada Poștei, la Cinematograful Popular, vor rula filmele aduse de Cinemateca Brașov, iar la Poarta Ecaterina animații.
 
Fiecare seară se va încheia în poiana de la baza Turnului Negru cu câte un concert însoțit în permanență de proiecții video.