The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 26.03 - 01.04

Articol / 26 Mar 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 26.03 - 01.04
1/1
Bine v-am regăsit, iată recomandările noastre din rubrica „5 din cartier” pentru această săptămână: 

 
1. Ziua Mondială a Teatrului // 27 martie // @Teatrul Odeon
 
Marți, 27 martie 2018, porțile teatrului Odeon se vor deschide publicului pentru Ziua Mondială a Teatrului, iar spectatorii vor putea să intre în universul din spatele cortinei, fiind ghidați chiar de către actorii Teatrului Odeon.
 
Pe lângă tururi, vizitatorii mai au ocazia să descopere spectacolul produs de mintea proprie atunci când vizionează o reprezentație prin „Laboratorul de imaginar” - o instalație cu tehnologie VR, Augmented Reality și 3D Scanning. 
 
În foaierul Sălii Studio va fi inaugurată o serie de portrete digitale ale trupei actuale de actori a Odeonului. Intrarea este liberă, dar se face pe bază de programare aici. Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului.
 
2. Concert Balkan Taksim „Răpirea din Serai” // 27 martie // @Control Club

Trupa Balkan Taksim vine cu un nou concert „Răpirea din Serai” în Control Club marți, de la 21.00, în #CartierulCreativ. Balkan Taksim înseamnă ‪cântece din Balcani, Turcia și România interpretate-n cheie postmodernă. Pricepuții din spatele instrumentelor sunt Sașa-Liviu Stoianovici - cimpoi, saz electric, cobză; Cosmo – percuție; Cosmin Postolache - electro/clape. Sunteți pregătiți
 
3. Târg de vinyluri Paradis Paradis // 31 martie – 1 aprilie // @Apollo 111
 
După o pauză destul de lungă, târgul de vinyluri Paradis Paradis revine într-un spațiu nou. Pe  31 martie și 1 aprilie ne vom pierde printre 5000 de vinyluri la barul Apollo 111 din Palatul Universul. Cei 5 expozanți au revenit cu foarte multe noutăți, iar cei de la Fonoteca Paradis au reușit să convingă cei mai cunoscuți DJ-i din București să vină cu discuri din colecțiile lor personale.
 
4. Seară de tango la Palat // 31 martie // @MNAR

În premieră pentru spațiul cultural bucureștean, Muzeul Național de Artă al României găzduiește o seară de tango în cadrul unui eveniment dedicat luptei împotriva cancerului ce va avea loc sâmbătă, 31 martie, între orele 16.00 - 22.00: Milonga Regală.
 
Milonga sau „întâlnirea întru tango”, reunește într-o experiență inedită pasiunea pentru artă și oameni, respectul și dorința celor din medii diferite de a-și manifesta solidaritatea. Fondurile strânse cu acest prilej sunt destinate unor angajați ai muzeului direct afectați de cancer. Evenimentul caritabil este deschis publicului larg, indiferent dacă sunt sau nu dansatori de tango.
 
5. Eat & Chill // @Alt Shift // L-D , 12.00 – 03.00

Restaurantul – pub Alt Shift se găsește pe Strada Constantin Mille, la numărul 4, chiar lângă Control. Vă lăsăm să descoperiți singuri minunățiile din meniu: mic dejun, supe, paste, gustări, feluri principale sau deserturi. 
 
De marți până duminică, la miezul nopții se activează un meniu special numit NightShift, cu pizza bine rumenită. Unde mai pui că pe timpul verii, mâncarea de la Alt Shift coboară și pe terasa înverzită de alături! Mai multe aflați de pe site sau facebook