The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

WILD – PROIECȚIE „THE POWER OF STORYTELLING”

News / 26 Sep 2016 /
  • WILD – PROIECȚIE „THE POWER OF STORYTELLING”
  • WILD – PROIECȚIE „THE POWER OF STORYTELLING”
  • WILD – PROIECȚIE „THE POWER OF STORYTELLING”
1/3
The Power of Storytelling, conferința celor care vor să învețe să spună mai bine povești care schimbă lumea, te invită la „Wild", un film după o carte autobiografică de Cheryl Strayed.

La 26 de ani, Cheryl e într-un moment de cotitură existențială, așa că face 1.770 de kilometri pe jos prin pustiul californian, ca să se înțeleagă pe sine și să-și refacă viața.

Cu un scenariu adaptat de scriitorul Nick Hornby (cunoscut pentru Fever Pitch, High Fidelity, About a Boy) și cu regia în grija lui Jean-Marc Vallée, filmul „Wild” o are ca protagonistă pe Reese Witherspoon; pentru rolul lui Cheryl, aceasta a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. Cunoscut mai întâi pentru producțiile canadiene C.R.A.Z.Y și Café de Flore, Vallée a regizat și Dallas Buyers Club, film care le-a adus Oscarul lui Matthew McConaughey și Jared Leto pentru cel mai bun actor într-un rol principal, respectiv într-un rol secundar.

wild

„Wild" a avut un succes impresionant în SUA, însă doar câteva proiecții în sălile din România. De asta, dar și pentru că Cheryl Strayed vine în octombrie în România, la The Power of Storytelling, va fi proiectat în acest început de toamnă.

Cheryl Strayed și-a ales acest nume de familie după divorțul de primul ei soț. Strayed era un cuvânt care cuprindea tot ce se întâmplase cu ea până atunci, un nume care vorbea despre rătăcire, dar și despre libertate.

Cheryl și-a petrecut adolescența în Aitkin County din statul Minnesota, într-o casă pe care mama și tatăl ei vitreg au construit-o singuri în pustiu și care, multă vreme, nu a avut nici măcar electricitate. A fost învățată să lucreze de mică, și-a plătit singură studiile și a absolvit University of Minnesota din Minneapolis, cu o dublă specializare în Engleză și Studii feministe. Mai târziu, în 2002, a terminat și un master de ficțiune la Syracuse University.

Ca scriitoare, Cheryl a debutat în 2006, cu romanul Torch, dar a devenit celebră datorită autobiografiei Wild (În sălbăticie). Cartea a pornit de la un eseu personal pe care intenționa să-l scrie despre experiența ei de trei luni pe Pacific Crest Trail. Oprah Winfrey a validat și propulsat cartea în momentul în care a inclus-o în Oprah’s Book Club 2.0, iar mai târziu Reese Witherspoon a co-produs ecranizarea Wild și a jucat rolul principal în film.

Cheryl e cunoscută în Statele Unite și datorită faptului că, timp de mai mulți ani, a fost scriitoarea anonimă din spatele îndrăgitei rubrici de sfaturi Dear Sugar din The Rumpus. Cartea Tiny Beautiful Things e o selecție a câtorva dintre cele mai îndrăgite răspunsuri ale ei.