The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Zilele Filmului German #12 se încheie cu un cine-concert

News / 06 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Zilele Filmului German #12 se încheie cu un cine-concert
1/1
Cea de-a 12-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN organizată de Goethe-Institut se va încheia cu un eveniment cu adevărat special – un cine-concert susținut de Simona Strungaru Symphonics pe filmele semnate de Ernst Lubitsch: Die Puppe și Die Austernprinzessin.

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam unde a studiat pianul cu reputatul profesor Jan Wijn și dirijatul orchestral cu Lucas Vis. Ca dirijor, Simona a condus, printre altele, Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca în Cine-Concertul Haxan cu muzica semnată de Bardi Johannsson la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a realizat alături de Cvartetul Bălănescu și Loredana Groza concertul-tribut Maria Tănase Simfonic împreună cu Orchestra și Corul Filarmonicii Oltenia și a condus ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, București. În 2015 a lansat orchestra și conceptul Simona Strungaru Symphonics în cadrul Nopții Albe a Bucureștiului, interpretând în premieră compoziția proprie Simfonia I intitulată ’Gaston’ pentru orchestră și live visuals. Proiectul SSS este bazat pe muzică originală cu orchestrații semnate Simona Strungaru și are o componență variabilă, cu formule de la 5 și până la 50 de muzicieni profesioniști.

Ernst Lubitsch (1892-1947) a fost un regizor, scenarist, actor și producător de film de origine germană. În anii '20 se mută în SUA, ajungând astfel primul regizor european la Hollywood. Filmele sale, în mare parte comedii, aveau un puternic aer urban, ușor elitist, poziționându-l în timp ca unul dintre cei mai sofisticați și eleganți regizori ai Hollywood-ului. Unele dintre cele mai cunoscute filme, purtând semnătura apreciatului regizor sunt: Trouble in Paradise, Ninotchka, The Shop Around the Corner și To Be or Not to Be. Die Puppe și Die Austernprinzessin sunt două dintre filmele de început de carieră care au farmecul cinematografiei europene și atmosfera țării natale și „sunt invăluite de o candoare ce vă vor face, pentru câteva minute, din nou copii.“ – The Telegraph.

Die Puppe (68’) îl are în centru pe tânărul Lancelot, timid din fire și fără niciun chef să se căsătorească. Ca să scape de insistențele unchiului său, Lancelot se refugiază la o mănăstire. Călugării lacomi află despre zestrea promisă de unchiul lui la încheierea căsătoriei, așa că îl conving să se căsătorească, de formă, cu o păpușă mecanică. Lancelot acceptă, însă păpușa se strică cu puțin timp înainte de ceremonie. Ossi, fiica păpușarului Hilarius, se lasă convinsă să joace rolul păpușii, până când tatăl ei face una nouă. Lancelot nu are nicio idee despre ce se întâmplă, asta până când păpușa îi povestește totul…

Die Austernprinzessin (57’) este povestea lui Quaker, om de afaceri american îmbogățit din comerțul cu fructe de mare, zis și „regele stridiilor”. Plină de temperament, fiica sa, „prințesa stridiilor”, ține morțiș să se căsătorească cu un nobil european, lefterul prinț Nucki, despre ale cărui probleme materiale nu are însă nici cea mai mică idee. Înainte de vizita sa, prințul îl trimite pe servitorul și prietenul lui cu care, crezându-l prinț adevărat, hotărâta fiică de milionar se căsătorește imediat, declanșând astfel un lanț de turbulențe, cu final fericit pentru toată lumea.

Muzica ce va fi interpretată live de către: Simona Strungaru (pian, direcție muzicală), Sebastian Burneci (trompetă), Gabriela Petecilă (flaut), Bogdan Gugu (clarinet), Iulian Nițică (contrafagot), Natalia Pancec (vioară), Radu Sinaci (violoncel) și Irina Ionescu (soprană) a fost special compusă pentru acest eveniment: „poveștile cu turnuri neașteptate și jocul actoricesc deosebit de expresiv al protagoniștilor (dintre care îi amintim pe Ossi Oswalda și Victor Janson, care joacă în ambele producții) au reprezentat o bogată sursă de inspirație în procesul de creare al muzicii originale pe care am avut ocazia să o compun pentru acest eveniment“ spune Simona Strungaru.