The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

The Script Contest - Înscrierile pentru Ediția #3 s-au încheiat!

Articol / 15 Ian 2019 / The Institute
  • The Script Contest - Înscrierile pentru Ediția #3 s-au încheiat!
1/1
The Script Contest este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc și caută să sprijine dezvoltarea cinematografiei române și a scenariilor care merită să ajungă pe marele ecran al festivalurilor de film din lume. TSC este singurul concurs destinat scenariilor de scurtmetraj din România, care oferă ca premiu producția scenariului câștigător.

TSC și-a închis porțile pentru ediția #3, vineri, 11 ianuarie, în competiție fiind înscrise nu mai puțin de 58 de scenarii. Următoarea etapă este reprezentată de citirea scenariilor de către comisia de preselecție alcătuită din Laura Mușat (producător / fondator ADFR / project manager TSC) și Alexandra Safriuc (scenarist / project manager SH Masterclasses / Director Artistic ShortsUp). În data de 21 ianuarie, semifinaliștii ediției #3 vor fi anunțați pe pagina de Facebook The Script Contest.

Ulterior, cei 9 semifinaliști vor participa la întâlniri cu membrii juriului, în cadrul cărora vor primi feedback pe proiectul lor. Anul acesta, juriul este alcătuit din: Andreea Borțun, Anamaria Antoci și Dorian Boguță.

Scenarist și regizor, Andreea Borțun a absolvit UNATC, București și a studiat la BARD College, Berlin. Scurtmetrajul Blue Spring, și totodată debutul său regizoral, a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Toronto din 2015, iar cel de-al doilea scurtmetraj, Love Locker, a câștigat premiul Berlinale Talents & Canon Short, precum și premiul France 3 (Paris Courts Devant).

Anamaria Antoci și-a început cariera în industria filmului în 2012, alături de casa de producție 4 Proof Film. De atunci, a produs o serie de scurtmetraje și lungmetraje premiate internațional (Ilegitim, Fixeur, Planeta Petrila, Saf). În 2017, Anamaria și-a deschis propria companie de producție de film, Tangaj Production, și are un portofoliu de proiecte cinematografice aflate în diferite stadii de producție.

În august 1999, Dorian Boguță urca în trenul Chișinău–București, pentru a-și îndeplini visul de ani de zile: A FACE FILM. Cu o carieră de aproape 20 de ani, Dorian a jucat în peste 40 de filme, producții românești și străine. Alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, a deschis o școală de actorie de film. În 2018, a filmat ca regizor și scenarist primul său lungmetraj, Urma. În prezent, scrie scenariul următorului său film.

Pe 21.01.2019 vor fi anunțați cei 9 finaliști pe pagina de Facebook The Script Contest, iar pe 01.03.2019, va fi stabilit câștigătorul final al concursului.

Premiul constă în suma de 500EUR și producția scenariului într-un film de scurtmetraj. Premiul în bani va fi oferit doar acelor scenariști care nu vor să își asume și rolul de regizor.
Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook The Script Contest și site-ul The Script Contest.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc în parteneriat cu Tangaj Production și StudioSet.

Parteneri media: SUB25, Dissolved Magazine, The Institute, AaRC, Films in Frame, Igloo & DoR.