The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Proiecții gratuite de filme studențești la a patra ediție a SEECS SHORT FILM FEST

News / 18 Iun 2018 / INSTITUTE.RO
  • Proiecții gratuite de filme studențești la a patra ediție a SEECS SHORT FILM FEST
1/1
Aflat la cea de-a patra ediție (primele trei ediții au avut loc la Istanbul), SEECS Short Film Festival este o platformă educațional-culturală și un eveniment prin care cele mai recente producții studențești sunt aduse pe marele ecran. Prin prezența festivalului la București, începând din acest an, organizatorii își doresc să inaugureze un demers care să aibă continuitate.

Ediția a patra va avea loc între 28 și 30 iunie, la UNATC „I.L. Caragiale” București (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77, sector 2). Festivalul prezintă filme studențești în proiecții publice gratuite și se adresează atât cunoscătorilor (critici de film, profesioniști ai cinematografiei și artelor), cât și publicului larg interesat de filme de calitate.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe data de 28 iunie, ora 19, Sala Atelier. În aceeași seară, vor fi proiectate primele filme din competiție. Proiecțiile vor continua în zilele de 29 iunie și 30 iunie, de la ora 14, tot în sala Atelier. Ceremonia de premiere și vizionarea filmelor apreciate de juriu vor avea loc în 30 iunie, ora 19, sala Atelier.



UNIVERSITĂȚI PARTICIPANTE
UNATC “I.L.Caragiale” București, România
(Facultatea de Film – organizator)
NATFA Sofia, Bulgaria
IKU Istanbul, Turcia
HCTTS Atena, Grecia
AFMM Tirana, Albania
FDU Belgrad, Serbia
AAB Belgrad, Serbia
ADU Zagreb, Croația

JURIU
Roxana Stroe – România
Regizor de film, Roxana Stroe este absolventă UNATC, Facultatea de Film și câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de film. În 2017, filmul său Noapte în Tokoriki a câștigat Marele Premiu la cea de-a 3-a ediție a SEESC Short Film Fest la Istanbul.

Bulent Kucukerdogan – Turcia
Profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), Bulent Kucukerdogan a fost timp de 4 ani președintele SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools) și este fondatorul SEECS Short Film Fest. A organizat ca director de festival primele 3 ediții de la Istanbul.

Alexey Hristov – Bulgaria
Alexey Hristov are o bogată experiență de jurnalist și promotor cultural. A fost cercetător-invitat la Universitatea Georgetown, având ca obiect de studiu organizațiile non-profit și societatea civilă. Este directorul de programe al Fundației Americane din Bulgaria și fondatorul festivalului de film Early Bird. A fost membru în numeroase jurii.

Invitații străini la festivalul sunt profesori și studenți din școlile de film participante.

SEECS Short Film Festival este o inițiativă a SEECS – Asociația Școlilor de Film din Sud-Estul Europei/ South-Eastern Europe Cinema Schools.