The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dave Cooper semnează vizualul ediției Anim’est 2017 - The Comics Edition

News / 04 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Dave Cooper semnează vizualul ediției Anim’est 2017 - The Comics Edition
1/1
În mai puțin de o lună, Bucureștiul redevine capitala animației, cu ocazia celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est

The Comics Edition 


Pentru că tema acestui an celebrează benzile desenate, artistul canadian Dave Cooper este invitatul special ce semnează vizualul ediției, de asemenea special, fiind prima lucrare de autor din istoria festivalului.  


Anim’est 2017 Poster - Raluca Descends on Bucharest by Dave Cooper

Dave Cooper, în prezent unul dintre cei mai apreciați creatori de benzi desenate, și-a început activitatea în anii ’90 ca ilustrator de benzi desenate underground pentru Fantagraphics, una dintre cele mai avangardiste și respectate edituri independente americane. Ulterior a devenit cunoscut pentru picturile sale în ulei, populate de personaje feminine bizare, care sfidează convențiile, și pentru contribuțiile sale în animație – este unul dintre principalii desenatori ai sitcomului american Futurama, premiat cu Emmy, și co-creatorul serialului animat Pig Goats Banana Cricket, difuzat de Nickelodeon. Dave Cooper va face parte din juriul competițiilor de scurtmetraj internațional și film studențesc și va aduce la București o expoziție a lucrărilor sale, expresie a unui univers foarte personal, precum și cea mai recentă carte a sa, Ripple, pentru care va fi organizată și o sesiune specială de autografe.

Cel mai recent scurtmetraj de animație realizat după benzile desenate ale lui Cooper și regizat de Rune Spaans, The Absence of Eddy Table, va putea fi văzut, de asemenea, în cadrul uneia dintre cele mai așteptate nopți tematice ale festivalului, Creepy Animation Night.

Pe toată durata ediției din acest an vor fi proiectate câteva dintre cele mai îndrăgite lungmetraje de animație realizate după benzi desenate, titluri cunoscute precum Persepolis, unul dintre hiturile de animaţie ale deceniului trecut, premiat la Cannes, câştigător a două Premii César și nominalizat la Premiile Oscar şi BAFTA; Tintin et le temple du soleil / Tintin and the Temple of the Sun, varianta din 1969, recondiționată, urmărind aventurile îndrăgitului personaj de benzi desenate realizate de artistul belgian Georges Rémi, sub pseudonimul Hergé; sau Chico & Rita, nominalizat la Oscar și desemnat cel mai bun film de animație de către Academia Europeană de Film în 2011.

Cea de-a doisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 29 septembrie - 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Expirat Halele Carol și Apollo111. Biletele vor putea fi achiziționate în curând pe site-ul www.eventbook.ro și vor fi disponibile, de asemenea, în Cinemateca Eforie și Cinema Elvire Popesco pe toată perioada festivalului.