The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Asociația Docuart lansează #EroiUitați

News / 16 Oct 2018 /
  • Asociația Docuart lansează #EroiUitați
1/1
Începând cu 15 octombrie, Asociația Docuart lansează un proiect care își propune să readucă în atenția publică o serie dintre personalitățile importante ale vremii trecute. #EroiUitați va cuprinde 50 de materiale video, accesibile online pe platforma www.docuart.ro

Proiectul intenționează să aducă în discuție 50 de personalități care au produs schimbări, au inovat şi au fost exemple de urmat în timpul vieții lor, dar ale căror nume au intrat într-un con de umbră. Ei sunt politicieni, doctori, poeți, artiști, aviatori sau oameni de știință, care au avut o contribuție importantă, pe nedrept uitata, în domeniul lor de activitate, participând astfel la formarea valorilor românești pe plan național și internațional.

"Am concretizat acest proiect din nevoia de a introduce în online-ul în care trăim cu toții o formă de conținut relevant și necesar care să ne învețe mai mult despre oamenii care au făcut lucruri minunate cu mult înainte ca noi să fim aici, cu resurse mai puține ca ale noastre, dar cu voință amplificată. L-am considerat un tip de exemplu puternic care, credem noi, n-ar trebui să lipsească în contextul centenarului.
Momentan avem 25 de episoade gata să fie publicate, realizate cu ajutorul AFCN, iar o altă serie de 25 de episoade așteaptă să le putem materializa cu sprijinul MCIN, aici lucrurile se mișcă foarte înce
t", spune Daniela Apostol, președinte Asociația Docuart.

#eroiuitati înseamnă producția a 50 de episoade, emisiuni video, cu o durată de aproximativ 5 minute, fiecare dedicat oamenilor cu care e necesar sa facem cunoștință în anul centenarului. Toate episoadele vor fi disponibile într-o secțiune specială pe platforma culturală docuart.ro și pe canalul de Youtube, iar ele sunt prezentate de actorul Virgil Aioanei.

Ideea a pornit de la revelații recente, pe care le-am avut atunci când mă documentam pentru diferite proiecte: am descoperit oameni extraordinari de care nu auzisem și m-am gândit că în Anul Centenarului se vorbește mult de valorile recunoscute și, prea puțin, de cele pe nedrept uitate. Am început să scriu primul episod – despre marele cineast Lupu Pick, ieșean ca și mine, unul dintre marii avangardiști ai cinematografului german al anilor ’20 – și, de aici, mi-a fost greu să mă opresc”, spune scenarista Anca Grădinariu.

Asociația Docuart derulează activități educative, culturale, sociale. Este o organizație neguvernamentală, independentă, non-profit și apolitică. Misiunea asociației este de sprijinire, promovare și stimulare a filmului documentar românesc și european, de promovare a culturii populare tradiționale și contemporane în circuitul național și internațional de valori.

Pe lângă platforma culturală docuart.ro, asociația desfășoară proiecte ca București Docuart Fest, Caravana Docuart, Bucharest Art Film Festival, Proiecțiile Docuart etc.

#eroiuitati este o inițiativă Docuart cofinanțată de Administrația fondului Cultural Național.