The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Am adoptat filmul „Cântecele angajate ale lui Colette Magny” la #OWR11

News / 16 Mar 2018 / INSTITUTE.RO
  • Am adoptat filmul „Cântecele angajate ale lui Colette Magny” la #OWR11
1/1
The Institute se alătură ediției din 2018 a festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Cântecele angajate ale lui Colette Magny”, din secțiunea „Arta care mișcă lumea”.

Franța nu duce lipsă de muzicieni angajați politic ca Georges Brassens sau Jean Ferrat, dar și printre aceia Colette Magny este o apariție unică. O figură impozantă și intransigentă, plină de o energie activistă, cu o voce răsunătoare, plină de încredere stângistă galică, Colette Magny a avut o carieră neobișnuit de lungă din anii ’60 până în anii ’90, trecând de la jazz la anti-poezie la blues într-o fervoare creativă care nu ar fi fost posibilă în zone mai tradiționale ale show business-ului. 



Filmul va fi proiectat de două ori în cadrul festivalului: sâmbătă, 17 martie, de la 20:30, la Muzeul Național de Artă Contemporană și duminică, 18 martie, de la 14:30, la Cinemateca Elvire Popesco.

Ediția din acest an a One World Romania se desfășoară în perioada 16-25 martie și cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare.

Programul complet al #OWR11 este disponibil la pe site

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale.