The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ROD CĂRTUREȘTI // Lansare Semn - Design românesc însemnat

Article / 11 Mai 2016 / RDW team
  • ROD CĂRTUREȘTI // Lansare Semn - Design românesc însemnat
  • ROD CĂRTUREȘTI // Lansare Semn - Design românesc însemnat
1/2
SEMN este un concept care s-a născut după sute de rânduri din cărți, subliniate cu creioane dermatografe, cerneală permanentă sau markere fosforescente.
SEMN este o extensie a reflexului de a sublinia citate marcante, pasaje esențiale sau termeni necunoscuți, atunci când tot ce ai la îndemână este cartea și semnul de carte. SEMN este un obiect simplu și practic, care atrage, dar nu distrage privirea cititorului, facilitând lectura și procesul de memorare, oferindu-i în același timp un semn prin care să poată fi distins de voyeurii din valul de oameni între care se află.
SEMN de carte a fost imaginat de Bianca Tămășan și generat de ROD Cărturești. Proiect înscris în cadrul Cititor, Voyeur – concursul de design lansat de ROD Cărturești în toamna anului 2014.



Strada Arthur Verona, nr. 13-15 (Grădina Verona)
29 mai, ora 18:00

ROD este proiectul Cărturești conceput să expună, să promoveze și să vândă design românesc, având misiunea de a reuni designerii și creativii autohtoni cu un public selectiv și deschis. ROD reprezintă o continuare firească a eforturilor Cărturești de a schimba atitudinea consumatorilor față de produsul creat în România, investind în linii exclusive de produse Cărturești realizate în colaborare cu artiști și designeri români. De la bijuterii de autor la obiecte funcționale, papetărie, jucării sau accesorii vestimentare, ROD reprezintă o alternativă binevenită într-un peisaj copleșit de obiecte de serie.