The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Rezultatele laboratorului Exposing Movement @Gallery

News / 05 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Rezultatele laboratorului Exposing Movement @Gallery
1/1
După un laborator de 2 luni în care 4 fotografe şi 3 coregrafe au investigat relaţia dintre fotografia analog şi miscare, proiectul Exposing Movement a ajuns în momentul în care rezultatele acestei cercetări întâlnesc publicul sub forma unei prime expoziţii, ce va putea fi văzută la Gallery în perioada 6 – 11 octombrie. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 6 octombrie, ora 19.30, la Gallery (Str Leonida nr 9-11).

Laboratorul de cercetare a mizat pe tehnici diverse de expunere în relația cu mișcarea și pe a crea un context în care efemeitatea dansului și concretețea fotografiei să se întâlnească într-o imagine. Pelicula a fost mediul perfect pentru a surprinde şi pentru a reda aceste încercări şi descoperiri, pentru că suportă numeroase intervenţii.



“Ne-a fascinat simplitatea multiplicării de imagine, colajului, jocului cu contrastele în darkroom. Ne-a ademenit relația de intimitate pe care o creezi cu imaginea și posibilitatea de a o modifica la nesfărșit prin tehnici analog aproape uitate. Tehnici pe care vrem să le readucem la viață prin acest proiect.” Alina Uşurelu



Fără a propune o concluzie finală, laboratorul Exposing Movement a reprezentat mai ales o experiență vizuală despre corp și mișcare, despre perspective personale asupra dansului, fotografiei și relației dintre ele.



Expoziția de lansare a proiectului Exposing Movement va conține 4 serii de fotografii semnate de Alina Ușurelu, Hermina Stănciulescu, Lavinia Pollak și Sabina Suru în colaborare cu Andreea Novac, Ioana Marchidan și Simona Deaconescu.

Exposing Movement este primul proiect al Asociaţiei Developing Art (D’art).