The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016

/ 23 Mai 2016 /
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016
1/12
În luna iunie dăm startul celei de-a treia ediții „Noaptea Studiourilor de Arhitectură”. Aceasta face parte din circuitul Romanian Design Week (20 mai-5iunie) și va avea loc joi, 2 iunie.
Evenimentul face parte din seria „Nopțile Industriilor Creative”, marca The Institute, ce are ca misiune promovarea industriilor creative din România.



Square One
Rooftop
Strada Tudor Vianu 29, et. 4, ap. 4

Petrecere pe terasă, cu vibe-ul potrivit, băutură și povești faine.

Wigwam – a KEI Development Division

Aprindem lumina!
Strada Pechea 32-36

Echipa WIGWAM | a Kei Development Division își invită oaspeții să discute despre proiectele la care lucrează şi despre cum decurge activitatea în biroul lor.

Laboratorul de Arhitectură
Wooden Nights
Strada Mircea Vulcănescu 27

Wooden Nights şi Linia Furniture. Un brand care se întoarce acasă din punct de vedere conceptual, LABORATORUL DE ARHITECTURĂ calatorește înapoi în timp, ia fiecare formă și o definește printr-o poveste postomodernă.
Acum ai șansa să vezi ce-și creează designerii pentru ei, ce le place și cum le place, colecția de mese de lemn și proiectele, așa ca poți să intri în intimitatea unui birou de arhitectură în beznă, să te ghidezi doar după lumina lumânărilor într-o noapte dedicată lemnului.

Casa FTB OAR
Strada Sfântul Constantin 32

Republic of Architects
Meet the Architect
Strada Theodor Burada 7

Republic of Architects deschide biroul și frumoasa curte pentru primul eveniment dintr-o serie de întâlniri viitoare, în care își doresc să discute despre potențialul pe care zonele tradiționale ale orașului îl au pentru identitatea și calitatea vieții din București. Sesiunile "Meet the Architect" promit crearea unei legături complexe dintre comunitatea creativă, cea tehnică și cea a vecinătății imediate.

Prodid
Strada Doctor Mihail Obedenaru-Gheorghiade 3

Laboratorul de arhitectură şi cercetare "Prodid"își invită vizitatorii să ia parte la naşterea unui punct muzeal în cadrul Conacului Carp de la Ţibăneşti. Prima piesă a acestui spaţiu va fi făcută în cadrul Nopţii Studiourilor de Arhitectură.
Va avea loc o demonstraţie de ipsosari și se va lucra o copie după bustul junimistului şi omului politic Petre P. Carp. Evenimentul va fi însoţit de proiecţii de la atelierele de arhitectură şi meşteşuguri "Batem fierul la conac!", organizate de Prodid în colaborare cu Asociaţia Maria şi Fundaţia Pro Patrimonio.

Stardust & Nod Makerspace
Splaiul Unirii 160, corp C3-Filatura, etaj 2, Industria Bumbacului

Stardust architects* își vor deschide cu drag biroul și vă așteaptă cu entuziasm la elixiruri cu petale de flori și biscuiți în formă de corpuri cerești.

Wolfhouse Productions@La firul ierbii
We need to talk…
Splaiul Unirii, nr. 160, corp C3-Aripa 2, Industria Bumbacului

Wolfhouse Productions organizează (@La firul ierbii) evenimentul We need to talk – o seară relaxată pentru socializare și idei privind teme relevante pentru oraș. Fiecare din cei patru parteneri ai biroului de arhitectură și urbanism contribuie cu o întrebare/observație pe subiectul evenimentului, pentru a servi astfel ca pretext pentru dialog. Cadrul muzical și vizual va fi asigurat de Glue Eyes (DJ/VJ), iar în spațiu vor fi puse în lumină rezultatele dezbaterii electorale din aceeași zi, atelierele recente de placemaking cu locuitori ai cartierului și vor fi expuse informații despre proiectul "La firul ierbii".

Tegmark & nEAT & Unulaunu
All possible realities
Splaiul Unirii 160, corp C3, etaj 1, Industria Bumbacului

Colectivul care a început acum şase ani pe Leonida 7 intră într-o nouă fază evolutivă: Toate realităţile posibile. Tegmark va da tonul inaugurând noul birou şi lansând un nou website. UNULAUNU scoate machetele la vedere şi noul birou nEAT va fi pregătit să vă cunoască.

Skaarchitects, Tactic, Kub Planning, Amprenta Studio

Strada Smârdan 9

SYAA/PZP/ARXTUDIO/CENTERPOINT

Strada Ion Brezoianu23-25

Studio Insign
Strada Sfinților 7, în incinta Palatului Noblesse

Birourile Studio Insign sunt găzduite în cadrul Palatului Noblesse, o clădire monument istoric restauratăși amenajată de același studio.
În cadrul evenimentului, casa va fi deschisă pentru vizitare. Peste 30 de interioare amenajate în diferite stiluri vor putea fi descoperite de pasionații de design interior.

Latitudine53 by Manasc Isaac

Estetica Obiectului Găsit
Bulevardul Hristo Botev 27, et.1, ap.1

Latitudine 53 este un birou de arhitectură deschis de doi tineri în 2016 după experiența Manasc Isaac Achitects în Canada.
O discuție liberă despre motivații, curaj și riscuri, dar și despre cum aduci o abordare nouă în businessul arhitectural din România. Aflați de ce pentru ei "sustenabil" este un model de business și nu doar un concept frumos.

City Project
Life Design
Strada Plantelor 27

Evenimentul se va desfășura sub numele de Life Design.
Noile vârfuri în materie de design și tehnologie vor fi prezentate de partenerii noștri de încredere:
Firma Chairry Contract Furniture va expune piese de mobilier de interior și exterior, Diseno și Concept 5 vor prezența materiale de finisaj și echipamente pentru băi, Top Wood ne va prezenta mostre din ultimele tipuri de finisaje pentru pardoseală, Bose ne va aduce ultimele inovații din domeniu.
Studenții la arhitectură vor fi invitați să participle la concursul lansat de noi, De asemenea vor avea posibilitatea să își expună proiecte realizate în cadrul facultății și să afle informații despre realizarea obiectelor pe imprimanta 3D.
Bijuteria contemporană va fi prezentă alături de noi prin platforma Autor.
Invitatul special va fi sculptorul Adrian Ilfoveanu care își va expune piese din tema Clamatoria.
Evenimentul va fi animat de secvențe muzicale susținute de str Pogo și de degustări de vinuri oferite de firma Halewood.
Invitații nostril vor avea ocazia să se fotografieze în ipostaze neconvenționale, cu obiectele realizate la studenții la arhitectură în cadrul concursului nostru.


RIZI & ZEST Collective & LTFB Studio

FLOW
Strada Popa Petre 23

FLOW este starea de energie focalizată, de transă activă pe care o dă implicarea totală într-un proces care oferă plăcere și împlinire.
Este starea care definește comunitatea de la Popa Petre 23 unde activează cu pasiune 3 studiouri de arhitectură și design: RIZI, ZEST Collective și LTFB Studio împreună cu MKBT – Make Better, Sailo, Mucca Production & Advertising și Traian German.
Seara va fi animată de o proiecție specială UrbanEye Film Festival, instalații și o călătorie sonoră prin stilurile muzicale care ne stimulează imaginația.

ADNBA
Porţi deschise la ADNBA
Strada Ion Voicu 3

ADNBA își așteaptă oaspeții în noul sediu de lângă parcul Ioanid. Casa care găzduiește activitatea biroului va fi, pentru o seară, spațiu de expunere pentru proiectele recente și loc de socializare și de voie bună.


Aici puteti accesa harta cu toate studiourilor participante la Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2016.


Partenerii Nopților Industriilor Creative sunt UniCredit Bank, Absolut și Grolsch.