The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MAISON V // Hedonismul Artei Efemere

Article / 12 Mai 2016 / RDW team
  • MAISON V // Hedonismul Artei Efemere
  • MAISON V // Hedonismul Artei Efemere
  • MAISON V // Hedonismul Artei Efemere
  • MAISON V // Hedonismul Artei Efemere
1/4
Maison V prezintă o expoziție de artă comestibilă care va arăta că un tort de lux este mai mult decât un simplu desert, el poate deveni o formă originală de expresie artistică. Aspectul efemer al acestei forme de artă este fascinant. Un tort de lux poate necesita până la 90 de ore de muncă manuală, este prezentat timp de 10 minute, produce –atunci când este bine realizat- reacții de bucurie și admirație, pentru ca apoi să fie mâncat. Este o interiorizare la propriu a artei, cea mai literală formă de consum.

Hrănirea, în sine, reprezintă un fundament al existenței, dar când vorbim de un desert, consumarea lui transcede simpla nevoie fizică și prin aceasta servește același scop cu celelalte forme de artă, procurarea unei plăceri, inclusiv estetice. Mai mult, aproape tot ce se poate face în oricare din artele vizuale poate fi transpus în domeniul comestibilului, care devine un nou mediu de expresie artistică, trecând prin același proces de conceptualizare, design și realizare.


21 mai – 5 iunie
Strada Dobrota, nr.16 

luni - vineri:
de la 10:00 la 20:00
sâmbătă - duminică: de la 12:00 la 20:00

Maison V urmărește să transpună concepte de design în forme de artă comestibile. Compania realizează torturi de lux originale pentru evenimente speciale. Maison V creează opere de artă unice, încorporând și transformând ideile clienților în produse design menite să impresioneze. Mai mult decât torturi, Maison V intenționează să exploreze toate formele și tehnicile de expresie artistică în mediul comestibil și să producă obiecte de design originale, din materiale rezervate până acum gastronomiei.