The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INSTALART/ OBIECT/ 004. Inspired by UniCredit Bank

Article / 12 Mai 2016 / RDW team
  • INSTALART/ OBIECT/ 004. Inspired by UniCredit BankInstalart 002-Cristian Tanase
  • INSTALART/ OBIECT/ 004. Inspired by UniCredit BankInstalart 002-Elena Tanasescu
  • INSTALART/ OBIECT/ 004. Inspired by UniCredit BankInstalart 003
  • INSTALART/ OBIECT/ 004. Inspired by UniCredit BankInstalart 003
  • INSTALART/ OBIECT/ 004. Inspired by UniCredit BankInstalart 003
1/5
Anul trecut obiectul a creat context. Anul acesta contextul propune obiect. În 2016 Instalart îl prezintă pe Mario Kuibuș. Mario Kuibuș este arhitect. A inițiat în 2002 proiectul TUB. TUB propune identitate pentru București. Dar și strategie pentru viitor. TUB este azi coloana vertebrală a PIDU CENTRAL. Este miezul crezului unei echipe de 13 birouri de urbanism, arhitectură, design și nu numai (ASUB). E o propunere de dezvoltare a centrului orașului București. Un proiect agreat, aprobat și adoptat de Primăria Capitalei.

Instalart invită șase nume importante în design-ul românesc să interacționeze cu TUB: Dorin Ștefan, Robert Marin, Corvin Cristian, Mihai Popescu, Ștefan Barutcieff și Mădălin Gheorghe. Designerii propun un obiect, o instalație, un concept. Un obiect pentru una din camerele TUB-ului.

Instalart realizează obiectele cu ajutorul partenerilor și le expune în București în perioada Romanian Design Week. În toamnă, Instalart prezintă proiectul câte o săptămână la Cluj, Iași, Timișoara.



Strada Nicolae Bălcescu, nr. 17
26 mai – 4 iunie // de la 12:00 la 20:00 // Vernisaj: 26 mai, de la ora 20:00 // Finisaj: 4 mai, de la ora 20:00

Instalart promovează arta contemporană/ sculptură/ obiect/ land-art. Organizează simpozioane, conferințe în legatură cu sculptura, designul de produs, arhitectura. Promovează schimburi de informații între centre culturale din întreaga lume. Elaborează şi participă la realizarea proiectelor de interes public: expoziţii, intervenţii artistice. Sprijină activitatea şi acţiunile de debut ale tinerilor.