The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Conferințele DIPLOMA 2016

News / 12 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Conferințele DIPLOMA 2016
1/1
Programul festivalul se extinde anul acesta cu o serie de activități care răspund nevoilor studenților și absolvenților, identificate în urma unei cercetări derulate pe parcursul ultimului an. Portfolio reviews, conferințe, proiecții de film, un concert de muzică clasică și piese de teatru vor avea loc în cele două spații – satelit ale festivalului : Point (Strada General Eremia Grigorescu 10) și cafeneaua The Institute (Știrbei Vodă 104-106). 
 
Conferințele DIPLOMA 2016, inspirate de UniCredit Bank, vor avea loc la cafeneaua The Institute, din Știrbei Vodă 104-106.

Sesiunea dedicată Pieței de Artă va avea loc pe 26 octombrie, de la ora 17:00. Dedicată absolvenților de arte decorative, conferința își propune să fie o resursă importantă și să explice modul în care funcționează piața de artă, precum și tot ce ar trebuie să știi despre aceasta la început de drum, de la cote de piață, cele mai bune galerii existente, curatoriat și expoziții, proiecte speciale, colaborative sau modalități de expunere sau finanțare.  Printre speakerii confirmați se numără: Suzana Vasilescu (Suprainfinit Gallery și Art Encounters - Timișoara), Ioana Ciocan, director Art Safari Bucharest și Mihai Pop, fondator Plan B. Pentru a participa la conferință, înscrie-te aici
 
Ziua Antreprenoriatului Creativ va vea loc pe 29 octombrie, de la ora 11:00, și va fi 0 zi întreagă dedicată tinerilor creativi, care își doresc să își lanseze propria afacere.

Primul modul, How to start your own business, va avea loc între 11:00 și 12:30 și va aborda aspecte legale și financiare, până la cele mai recente instrumente de comunicare și surse de inspirație sau modele de antreprenoriat creativ. Tinerii absolvenți și viitorii antreprenori vor putea afla direct de la profesioniști de renume, precum și de la antreprenori de succes, care sunt ingredientele unei afaceri creative de succes. Printre vorbitorii primului panel se vor afla: Beatrice Tripșa, avocat asociat Tripșa & Negru, Cristiana Ionescu, CEO și fondator Edulier, și Marius Mitroi, Co-director Founder Institute Bucharest și Co-founder thInkstitute.
 
Din al doilea panel de discuție, dedicat Self-branding-ului & PR-ului, care va începe la ora 13:00, tinerii creativi pot afla mai multe despre importanța și eficientizarea comunicării propriul brand, precum și despre cum pot folosi mai bine instrumentele disponibile unui start-up și rețelele de socializare pentru a-și comunica produsele și proiectele, direct de la specialiști în PR și self-branding, precum și de la antreprenori creativi care excelează la acest capitol. Printre speakeri confirmați se numără: Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank Romania, Noemi Meilman, Tudor Dăescu (Dăescu Borțun Olteanu), Ioana Ciolacu (designer) și Ioana Nicolescu (www.codenoir-style.com)
 
Modele de antreprenoriat creativ vor fi prezentate de la ora 15:00, în cel de-al treilea modul: business-uri atipice, din domenii diferite și cu formule de afaceri total diferite, din încercarea de a inspira tinerii absolvenți și de a le arăta modele de antreprenoriat creativ de succes, idei care au provocat normele de-a lungul timpului. Printre business-urile care își vor prezenta istoria și evoluția se numără: Modulab, NOD, LOOT, Point și Murmur. 

Pentru a participa la Ziua Antreprenoriatului Creativ, înscrie-te aici