The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award 3

Article / 21 Feb 2019 / The Institute
  • Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award 3NUD - Premiul I
  • Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award 3HUGstools - Premiul II
  • Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award 3ChoseN - Premiul III
  • Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award 3Astrum - Premiu Special
  • Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award 3Yes Please - Premiu Special
1/5
A treia ediție a concursului de design de obiect lansat de Ubikubi și UniCredit Bank și-a desemnat câștigătorii. Competiția anuală se adresează tinerilor designeri și arhitecți, având ca scop încurajarea și sprijinirea creativilor aflați la început de drum în industria home&decor.

,,Cuvântul cheie al acestei ediții este perseverența. După jurizare, ne-am bucurat nespus de mult să descoperim printre câștigători, dar și printre ceilalți participanți, tineri designeri care participă la concurs încă de la prima ediție UYDA. Stăruința este răsplătită întotdeauna, indiferent dacă ea este îndreptată spre munca individuală sau spre a încerca un anumit lucru de oricâte ori este nevoie pentru a obține rezultatele așteptate.” declară Dragoș Motica, Cofondator și Director de Creație Ubikubi

Premiul I – NUD, proiect propus de Onar Stănescu și Ioana Chifu
,,Obiectul se înscrie într-un discurs estetic contemporan prin apariția aproape totemică și contrastul dintre masivitatea prietenoasă a bazei și șezutul perfect geometric și efemer din spumă multicoloră.” – Mihai Gurei, curator de design și fondator Intro, membru al juriului UYDA.

Premiul II – HUGstools, proiect propus de Sorin Istrate
,,Modul de alcătuire al unui obiect de design este uneori exercițiul de design în sine. Felul în care sunt compuse HUGstools descrie o relație între părți ce poate fi firească, funcțională, generând un întreg robust și totodată vesel, cu o misiune clar utilitară, dar și cu poveste. Desigur, este un parcurs lung de la concept la produs, dar atunci când parte integrantă a conceptului este chiar ideea de alcătuire, acel drum pare mai direct.” – Robert Marin, arhitect, fondator Nuca Studio și membru al juriului UYDA.

Locul III – ChoseN, proiect propus de Amalia Dumitru
,,Într-o eră digitală în care a deține formatul hard al cărților poate semnifica o răzvrătire împotriva curentului sau poate un puseu de nostalgie, unde fiecare carte care își mai găsește locul în rafturile spațiului intim este atent aleasă, suportul pentru cărți ChoseN vine să întărească această decizie. Cărțile care îl conțin sunt cele alese și ele, devenind, împreună cu suportul, o prezență vizibilă. Prin geometria și materialele propuse, alamă și terrazzo, proiectul se înscrie în liniile estetice readuse în actualitate.” – Dragoș Motica, Cofondator și Director de Creație Ubikubi, membru al juriului UYDA.

Premiul Special – Astrum, proiect propus de Cristina Duminică și Andreea Nistorescu
,,Umilul umeraș capătă o nouă viață în designul subtil al colecției Astrum. Piesele sunt suficient de elegante încât să fie expuse chiar și fără haine pe ele. Juriul a apreciat utilizarea plutei ca detaliu estetic și funcțional: rochiile sau bluzele din materiale fine nu vor aluneca și nici nu vor căpăta urme de la colțurile umerașelor clasice.” – Mihai Gurei, curator de design și fondator Intro, membru al juriului UYDA.

Premiul Special – Yes Please, proiect propus de Hanna Iordoc-Szonda
,,În cadrul UYDA 2019, am apreciat un număr mare de produse pentru valențele lor estetice, pentru concept și pentru originalitate. Yes Please a fost în primul rând apreciat pentru simplitatea sa, pentru folosirea materialelor ușor de prelucrat și pentru că este un produs cu o durată lungă de viață. Ideea de a avea un obiect decorativ în centrul mesei care îndeplinește mai multe funcții nu este cea mai nouă, dar modul în care a fost interpretată tema de către autor arată abilitatea acestuia/acesteia de a trata temele de design din toate punctele de vedere și de a găsi soluții simple. Cred că după ce se va realiza, acest produs își va găsi cu multă naturalețe locul în portofoliul Ubikubi și pe rafturile Dizainăr.” – Mihnea Ghilduș, fondator Dizainăr și membru al juriului UYDA.

Premiile oferite câștigătorilor sunt: 1500 € pentru locul întâi, 750 € pentru locul doi, 500 € pentru locul trei și câte 250 € pentru premiile speciale.

Proiectele câștigătoare vor fi prototipate și expuse în programul Romanian Design Week 2019, alături de toate planșele înscrise în competiție în acest an.

_________________________________________________________

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de 26 de milioane de clienți. UniCredit pune la dispoziția clienților săi atât expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 piețe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Băzându-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.
Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Brandul Ubikubi a fost creat în 2014 de către Dragoș Motica și Robert Savu, din dorința de a aduce ceva nou pe piața românească în domeniul mobilei și accesoriilor pentru casă. Estetica minimalistă a produselor reflectă filosofia companiei: crearea unor obiecte simple și sincere, din materiale naturale și sustenabile. Având lampa Slash și familia de scaune Marco drept promotori inițiali, colecția Ubikubi s-a extins treptat și a ajuns să includă la momentul actual peste 80 de produse. Toate obiectele Ubikubi sunt create de tineri designeri români și sunt produse in-house, folosind materiale locale și tehnologie proprie.