The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ASOCIAȚIA CULTURALĂ NOBLESSE // Fusion Arts

Article / 10 Mai 2016 / RDW team
  • ASOCIAȚIA CULTURALĂ NOBLESSE // Fusion Arts
  • ASOCIAȚIA CULTURALĂ NOBLESSE // Fusion Arts
  • ASOCIAȚIA CULTURALĂ NOBLESSE // Fusion Arts
  • ASOCIAȚIA CULTURALĂ NOBLESSE // Fusion Arts
  • ASOCIAȚIA CULTURALĂ NOBLESSE // Fusion Arts
1/5
Proiectul Fusion Arts pornește de la necesitatea îmbinării în spațiul rezidențial a pieselor de serie cu piesele unicate de designer și cu picturi.

Proiectul combină design-ul interior cu arta și cu design-ul de produs. Personalizarea spațiului rezidențial nu mai ține astăzi doar de amplasarea pieselor de mobilier, ci mai degrabă de alegerea obiectelor în sine, astfel încât fiecare interior să capteze personalitatea celui care îl locuiește. De aceea, ideea de fusion apare într-un interior gata amenajat în care s-au amplasat piese statement de designer și de artă plastică.

În completarea expoziției, Biblioteka – Hub for designers găzduiește o serie de conferințe pe tema amenajărilor interioare, a design-ului de produs și a integrării artei în spațiile rezidențiale.

21 mai – 5 iunie
Strada Sfinților, nr. 7 (Palatul Noblesse)

Luni - Sâmbătă: de la 9:00 la 18:00
Deschiderea oficială: 21 mai, de la ora 11:00
Conferințe: 21 mai, 28 mai, 4 iunie, de la 11:00

Asociația Culturală Noblesse a fost înființată în 2014 cu scopul de a dezvolta proiecte care aduc în atenția publicului necesitatea restaurării și punerii în funcțiune a clădirilor monument istoric, dar și promovarea artiștilor tineri și integrarea artei în spații rezidențiale.

Printre proiectele asociației se numără prima expoziție Henri Matisse din România (mai 2015), expoziții personale pentru artiști emergenți (Liviu Mihai, Otilia Cadar, Iulia Năstase), dar și proiectul „Arta în spațiul privat” în cadrul căruia au expus artiștii Mircea Titus Romanescu și Aurel Pătrașcu. Sediul Asociației se află în incinta Palatului Noblesse, clădire monument istoric de la 1881, proiectată de Alexandru Săvulescu. Cel mai nou proiect al asociației, Biblioteka – Hub for designers, este un spațiul unic, dedicat arhitecților și designerilor.