The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 11 - 17 iunie 2018

Article / 12 Iun 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 11 - 17 iunie 2018
1/1
E luni? E timpul să vă punem la curent cu recomandările noastre din această perioadă. Am revenit cu rubrica „5 din cartier” pentru săptămâna aceasta. Ce nu trebuie să ratați? Aflați acum.



1. Chernobyl - Expoziție de Aurel Păduraru // 12 iunie // @J’ai Bistrot

Pe 12 iunie, Aurel Constantin Paduraru va expune, în grădina J'ai Bistrot, o parte dintre fotografiile făcute anul acesta la Chernobyl, fotografii ce au făcut înconjurul lumii. Expoziția va putea fi vizitată până pe 24 iunie.

"M-a fascinat povestea Chernobyl-ului încă de când eram mic și auzeam câte ceva de la părinții mei. Am auzit atâtea versiuni care mai de care mai potențată și anul ăsta am zis că trebuie să văd cu ochii mei cum arată locul și să încerc să aflu mai multe informații de acolo. Am descoperit un loc neatins de 32 de ani unde natură și-a reintrat în drepturi. Am găsit lucruri lăsate în urmă de oamenii care au părăsit orașul care spun povești.

Impactul a fost destul de mare când am vizitat spitalul din Pripyat și grădiniță. În grădiniță am găsit o cameră în care dormeau copiii și era intactă, erau doar semne ale trecerii anilor. Am găsit locuri în care copacii și-au întins ramurile prin pereții clădirilor, teme neterminate la școală și lăsate în urmă."

2. Balada de la Narayama // 13 iunie // @Teatrul Odeon

Balada de la Narayama este o producție care participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a Companiei 1980 din Tokio. Piesa are la bază cartea Narayamabushi-ko de Shichiro Fukazawa. Pentru adaptarea scenică s-a folosit metoda originală Sugeki.

Într-un sat japonez înconjurat de munți există tradiția ca bătrânii care ating vârsta de 70 de ani să plece și să urce pe vârful muntelui sfânt Narayama de unde nu se mai întorc. Se abandonează acolo, pentru a salva tânăra generație de la înfometare, pentru că mâncarea este foarte puțină. Pe acest munte oamenii cred că trăiesc zei și este un loc potrivit pentru bătrâni să moară. Acțiunea are în centru povestea lui Tatsuhei și a mamei lui Orin, care se apropie de 70 de ani.

Spectacolul se joacă în limba japoneză cu traducere în limba română miercuri, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon.

3. Teorie vie durațională | Concept: Adriana Gheorghe // 13 iunie // @Salonul de proiecte

Teoria vie durațională aduce împreună la București, timp de aproximativ două săptămâni (13 - 24 iunie), artiști activi în performance, cu background-uri variate (de la coregrafie, la arte vizuale, teorie și literatură) care au cel puțin două lucruri în comun: sunt greu situabili, acționează în zonele de interminare dintre domenii și aleg să lucreze asumat (și neexplicit) cu propria subiectivitate transformând-o în strategii performative care depășesc formate, domenii, „specii” (Krõõt Juurak - Performances for Pets) într-o coregrafie largă și prelungă a propriilor conștiințe ca medii estetice.

Miercuri, 13 iunie, 19:00, în deschiderea evenimentului de la Salonul de proiecte:
„Various Moods” și „Bad Mood” de Krõõt Juurak, două performance-uri simultane performate de curatoare și de întreaga echipă organizatoare.

4. Bucharest International Dance Film Festival // 17 iunie // @Linotip

LinoFilm înseamnă proiectarea scurt metrajelor de la Bucharest International Dance Film Festival în Linotip - Centru Independent Coregrafic.

LinoFilm (de pe 10 și 17 iunie) se întamplă datorită Simonei Deaconescu - directoarea artistică a festivalului BIDFF - care va fi în sală și va povesti despre festivalul de film de dans pe care îl organizează, despre filmul de dans și despre selecțiile realizate pentru LinoFilm.
17 IUNIE | ora 20:30

In the Heart of Vivianne Gauthier de Marie-Claude Fournier (12', CA&HT, 2017)
Pilgrimage de Marlene Millar si Sandy Silva (10,45', CA, 2017)
Solus de Simone Wierød (4,18', DK, 2017)
We no longer wait for the barbarians de Alain El Sakhawi & Collettivo QBR (8,21', IT, 2016) ★ Honorable Mention for Innovation Award ★
Cold de Sven Niemeyer (6,15', DE, 2017)
Golden Boi de Maria Beatrice Tudor, Mariana Gavriciuc și Corina Andrian (2,50', RO, 2017) ★ Best Romanian Film Award ★
Wrongheaded de Mary Wycherley (9,40', IE, 2016)
Wild de Adrien Ouaki (13,12', FR, 2017)

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare (0735 385 002) în limita celor 60 de locuri disponibile.

5. Tasty Urban Food // @Burger Van Bistro // L-D, 12.00 - 22.00

Un loc mic și cochet, Burger Van Bistro înseamnă mâncare urbană preparată doar cu produse proaspete și gătite în fața clienților. Nu au niciodată carne congelată, iar faptul că folosesc întotdeauna metoda “smashed” burger garantează că te vei bucura de o crustă plină de savoare în burgerul tău.

Burgeria de pe strada George Vraca nr. 4 a ajuns în top 10 burger joints din București. Detalii extra pe site sau pe Facebook.