The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SEBASTIAN IACOB // RĂPIREA EUROPEI

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SEBASTIAN IACOB // RĂPIREA EUROPEISEBASTIAN IACOB
  • SEBASTIAN IACOB // RĂPIREA EUROPEISEBASTIAN IACOB
  • SEBASTIAN IACOB // RĂPIREA EUROPEISEBASTIAN IACOB
  • SEBASTIAN IACOB // RĂPIREA EUROPEISEBASTIAN IACOB
1/4
Sebastian Iacob s-a născut la Piatra Neamț, în 1986. Urmând inițial o carieră tehnică, el a arătat interes pentru pentru pictură/desen. În 2009 părăsește țara în contextul unei călătorii prelungite, iar în 2012 îmbrățișează o dezvoltare artistică, urmând cursurile UNAarte – Pictură, 2015-2018.

Răpirea Europei

Răpirea Europei este o temă arhaică și totuși atât de actuală, influențându-ne viețile și dezvoltarea, o geneză a spațiului politic și cultural european. Legenda spune că Zeus, deghizat într-un taur alb, câștigă încrederea tinerei prințese feniciene și când aceasta îl încalecă, se năpustește în valurile Mării Mediterane, purtând-o pe spatele său până în Insula Creta, unde zămislește trei fii, dintre care și pe regele Minos, cel ce a adus legile supreme, părintele fondator al civilizației proto-europene, cea minoică.

Prin această lucrare de licență, artistul dorește să reamintească publicului două lucruri simple: “Europa este doar o iluzie” și “NOI suntem Europa”.
Având ca punct de plecare “Răpirea Europei” de Titian și poemul lui Ovidiu, artistul recrează firului poveștii ilustrând trei momente esențiale: momentul când Taurul îndrăgostit o privește pe Europa, momentul răpirii în valurile mării și momentul când Zeus i se dezvăluie în insula Creta.