The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RALUCA MACOVEI // OBSERVAȚIE DUPĂ NATURĂ

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • RALUCA MACOVEI // OBSERVAȚIE DUPĂ NATURĂRALUCA MACOVEI
  • RALUCA MACOVEI // OBSERVAȚIE DUPĂ NATURĂRALUCA MACOVEI
  • RALUCA MACOVEI // OBSERVAȚIE DUPĂ NATURĂRALUCA MACOVEI
  • RALUCA MACOVEI // OBSERVAȚIE DUPĂ NATURĂRALUCA MACOVEI
  • RALUCA MACOVEI // OBSERVAȚIE DUPĂ NATURĂRALUCA MACOVEI
1/5
Raluca Macovei este o masterandă absolventă a UNArte, departamentul de pictură. Este o fire analitică, preocupată de problema structurilor modulare, în special de varietatea posibilităților de a le reda în limbaj plastic. Căutările sale artistice au fost susținute de lecturi de specialitate, de filosofie, estetică, beletristică și concretizate prin expoziții personale și de grup.

Observație după natură

Proiectul se numește „Observație după natură”. Astfel, studiul după natura vegetală a însemnat un punct de plecare, iar explorarea modalităților de a o desena a fost condiționată de instrumentele alese. Prin gravura în lemn, manuală și deopotrivă industrială, s-a făcut trecerea de la reprezentările figurative la cele abstracte. Desenul în adâncime obligă artistul să găsească o sinteză a formelor fiindcă tehnica îi impune acest lucru.

Așadar, relația de plin-gol dintre forme implică operații mentale complexe rezumate în forme simple, clare. Piesele care alcătuiesc lucrarea de disertație recompun peisajul observat. În acest sens, tehnica gravurii în lemn a contribuit la expresivitatea formelor.