The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MIRUNA MOLDOVAN // CENTRU REGIONAL DE CAZARE ȘI PROCEDURI PENTRU SOLICITANȚII DE AZIL

Articol / 09 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MIRUNA MOLDOVAN // CENTRU REGIONAL DE CAZARE ȘI PROCEDURI PENTRU SOLICITANȚII DE AZIL
  • MIRUNA MOLDOVAN // CENTRU REGIONAL DE CAZARE ȘI PROCEDURI PENTRU SOLICITANȚII DE AZIL
  • MIRUNA MOLDOVAN // CENTRU REGIONAL DE CAZARE ȘI PROCEDURI PENTRU SOLICITANȚII DE AZIL
1/3
Absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, preocupată încă din anii de început ai studenției de latura socială a arhitecturii, Miruna Moldovan a participat la numeroase activități de voluntariat, implicându-se în organizarea de evenimente cu menirea de a îmbunătăți calitatea vieții.

Centru Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil

Proiectul vizează arhitectura pentru refugiați în contextul crizei migrației globale, focusându-se pe propunerea unui centru de refugiați fezabil în special în Europa. Programul de arhitectură al centrului de refugiați a fost întocmit în urma studiilor și cercetărilor din domeniul arhitecturii, conturându-se funcțiuni și spații specifice nevoilor unor astfel de utilizatori. S-au cercetat centre din Europa și din România și pe baza concluziilor s-a propus unul nou pentru orașul Baia Mare.

Arhitectura pentru refugiați este un subiect sensibil și controversat la ora actuală, iar studiul a avut menirea de a înțelege felul în care locuiește un refugiat aflat într-o situație excepțională, dar și propunerea unor funcțiuni și configurații spațiale care să îi satisfacă nevoile imediate și care să amelioreze procesul dificil de integrare într-o comunitate și într-o nație străină pentru persoana respectivă. Întreaga clădire a fost concepută în jurul ideii de contact între refugiat și localnic.