The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ELENA VOICU // CONFLICT

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ELENA VOICU // CONFLICTELENA VOICU
  • ELENA VOICU // CONFLICTELENA VOICU
  • ELENA VOICU // CONFLICTELENA VOICU
  • ELENA VOICU // CONFLICTELENA VOICU
  • ELENA VOICU // CONFLICTELENA VOICU
  • ELENA VOICU // CONFLICTELENA VOICU
1/6
Elena Voicu și-a început studiile la liceul de arte plastice “Hans Mattis Teutsch”, Brașov și le-a terminat la „Nicolae Tonitza”, București, urmând o întrerupe a studiilor pentru o carieră în modeling și sport. În prezent, este absolventă a Universității Naționale de Arte, București.

Conflict


În contextul ideii de zbor, care este o temă amplă, artista și-a concentrat atenția pe războiul aviatic, fragment dintr-o idee mai largă, cea de conflict. Zborul și conflictul au istorii separate, reunite în istoria recentă, ea făcând obiectul proiectului “CONFLICT”.

Conflictul a fost, istoric, principalul motor al evoluției tehnologice. Armata ca mecanism a absorbit și finanțat și drept urmare, modelat tehnologii noi precum zborul.

Seria este compusă din zece pânze de 100/150 cm. Toate lucrările sunt realizate în tehnica acrilicului pe pânză, folosind o variație de instrumente diferite în aplicarea culorii. Compoziția a fost abordată și analizată ca pe un sistem vizual structurat, ca un ansamblu ordonat de elemente plastice, un sistem ce poate facilita înțelegerea construcției imaginii și elaborarea unor reguli de citire a lucrărilor.