The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ELENA IULIANA PREDIȘTEANU // EMBODYING FUTURE

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ELENA IULIANA PREDIȘTEANU // EMBODYING FUTUREELENA IULIANA PREDIȘTEANU
  • ELENA IULIANA PREDIȘTEANU // EMBODYING FUTUREELENA IULIANA PREDIȘTEANU
  • ELENA IULIANA PREDIȘTEANU // EMBODYING FUTUREELENA IULIANA PREDIȘTEANU
1/3
Elena-Iuliana Predișteanu este proaspăt absolventă a Universității de Arte București, specializarea modă. Simultan studiilor universitare, a început să activeze ca ilustrator pentru un magazin online, alături de o echipă de artiști vizuali și menține o lungă colaborare în mediul artei digitale 3D.

Embodying Future

Proiectul are la bază ideea de a transpune publicul într-o perioadă tranzitorie, desprinsă din viitorul apropiat, în care tehnologia și știința, în urma unei revoluții digitale și informaționale, vor juca unul din rolurile esențiale în conceperea și confecționarea obiectelor vestimentare, rezultând în realizarea unei simbioze între veșmânt și purtător. De aceea, în crearea produselor s-a optat pentru tipare reglabile și diverse arificii tehnice precum: șnururi, cordoane, pense, porțiuni detașabile, care să permită o contopire atât estetică cât și practică a obiectului cu omul.

În ansamblu, dialogul dintre fibrele textile naturale și sintetice, tonurile cald-reci, clar-obscure, geometria, rigiditatea și respectiv fluiditatea obiectelor trebuie să trezească o stare contemplativă asupra subiectelor de tip: perioadă de tranziție culturală și tehnică ce aduce cu sine schimbarea paradigmei de gândire cu privire la convențional și neconvențional și raportarea la viitorul apropiat.