The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ștefan Voicu // Instrument de dezvoltare al unei zone defavorizate cu caracter agricol - Agro-cluster. Studiu de caz: Bărăganul de Sud-Est

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  •  Ștefan Voicu // Instrument de dezvoltare al unei zone defavorizate cu caracter agricol - Agro-cluster. Studiu de caz: Bărăganul de Sud-Est
1/1
Ștefan Voicu este absolvent al Facultății de Urbanism, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, iar de curând a absolvit masterul Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională și a studiat potențialul pe care îl au clusterele în valorificarea unor areale geografice.

Instrument de dezvoltare al unei zone defavorizate cu caracter agricol - Agro-cluster. Studiu de caz: Bărăganul de Sud-Est
 
Lucrarea de cercetare propune spre analiză o posibilă metodă de dezvoltare regională, care aplicată unei zone cu caracter agricol, regiuni defavorizate, poate duce la o evoluție economică sustenabilă și eficientă. 
Studiul se conturează prin convergența a două problematici: cea a dezvoltării zonelor cu caracter agricol prin intermediul politicilor regionale și exemplificarea unui tip de instrument de dezvoltare. Prima problematică tratează dezvoltarea zonelor cu caracter agricol printr-o abordare generală a politicilor de dezvoltare în planificarea teritorială, în timp ce a doua exemplifică un model de dezvoltare specifică printr-un instrument – agro-cluster.
Scopul propunerii se concentrează în jurul ideii de interacțiune la nivel local, fiind supuse cercetării mai multe concepte legate de cluster, ce vin ca sprijin în aplicarea unor politici de dezvoltare regională ce urmăresc creșterea competitivității unei zone cu caracter agricol, defavorizată, prin exemplificarea unui tip de instrument – agro-cluster.