The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Miruna Drăghia // Guvernanța teritorială - O abordare instituțională pentru planificarea spațială transfrontalieră

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Miruna Drăghia // Guvernanța teritorială - O abordare instituțională pentru planificarea spațială transfrontalieră
1/1
Absolventă a Facultății de Urbanism (2015) și a programului de Master Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională (2017) din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu". Miruna este în prezent urbanist în cadrul companiei de planificare urbană și teritorială URBASOFIA.

Guvernanța teritorială - O abordare instituțională pentru planificarea spațială transfrontalieră
 
Motivația alegerii subiectului a venit, din dorința înțelegerii obstacolelor și blocajelor în cooperarea teritorială (transfrontalieră) ca rezultat al ineficienței aparatului administrativ, materializându-se în obiectivul personal de a imagina și propune, sub forma unui studiu cuprinzător aplicat, un model de abordare instituțională pentru o planificarea spațială de success în zona costieră transfrontalieră Constanța (Ro) - Varna (Bg).
În urma unui studiu cuprinzător asupra procesului de guvernanță teritorială, proiectul propune o strategie integrată de dezvoltare teritorială (SID-T), în care guvernanța transfrontalieră reprezintă mecanismul cheie de operaționalizare și funcționare a strategiei. Așadar, în cadrul proiectului, guvernanța teritorială reprezintă premisa dezvoltării, devenind o condiție obligatorie pentru planificarea spațială transfrontalieră de succes.