The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihaela Corina Dobre // Școală de tâmplărie | Leordeni, jud. Argeș

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Mihaela Corina Dobre // Școală de tâmplărie | Leordeni, jud. Argeș
  • Mihaela Corina Dobre // Școală de tâmplărie | Leordeni, jud. Argeș
  • Mihaela Corina Dobre // Școală de tâmplărie | Leordeni, jud. Argeș
  • Mihaela Corina Dobre // Școală de tâmplărie | Leordeni, jud. Argeș
1/4
Proaspăt absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul UAUIM, Mihaela a colaborat cu arhitecți precum Constantin Goagea în amenajarea noului sediu pentru Muzeul Național al Literaturii Romane și Justin Baroncea la diverse worshopuri ce vizează reciclarea creativă și designul de obiect. 

Școală de tâmplărie | Leordeni, jud. Argeș
 
Proiectul presupune realizarea unei școli vocaționale, o scoala de tâmplarie și alte meșteșuguri, care să instruiască și pe parcursul căreia cei implicați să dobândească niște cunoștințe teoretice, dar mai ales practice. Această școală ar atrage specialiști în domeniu din întreaga țară precum și elevi dornici să practice o meserie. Situl ales se află într-un sat a cărui istorie este legată de meșteșugul tâmplăriei. Funcțiunea de școală vocațională vine în completarea școlii cu clasele I-VIII din sat, totodata luând locul unei instituții din apropiere, o reală alternative la liceele teoretice care a fost desființată. Pe lângă grupul țintă pe care îl are, și anume tinerii, școala vizează și restul comunității creând locuri de muncă în administrare și întreținere. Dar, cel mai important efect pe care îl are asupra satului este acela de a se așeza pe un sit cu o puternică încărcătură emoțională în memoria colectivă, fostul sediu al Gospodăriei Agricole Colective, păstrând caracteristica acestuia de nucleu al comunității.