The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Marius Stanciu // Ceramică Experimentală

Articol / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Marius Stanciu // Ceramică Experimentală
  • Marius Stanciu // Ceramică Experimentală
  • Marius Stanciu // Ceramică Experimentală
1/3
Pasiunea pentru ceramică a început în liceu, a înflorit în facultate iar acum continuă în atelierul de ceramică.

Ceramică Experimentală
 
Obiectivul principal în demersul artistic în perioada de masterat, legat de domeniul ceramicii, a fost de a experimenta o cultura nouă pentru mine, cea a realizării unor cuptoare ceramice arhaice dar nu numai, în care să ard obiectele create, să experimentez diferite tipuri de arderi (oxidante, reducatoare, atmosferice sau raku), implicând diferite materiale prime, având rolul de combustibil natural precum: (lemn, rumeguș, trestie, paie, celuloză, mate¬riale organice sau gaz). Prin aceste tipuri de arderi și prin demersul tehnologic al construcțiilor incintelor de ardere, al materialului ceramic am dorit să mă specializez în producerea unei ceramici de bună calitate utilizând cuptoarele ce au la bază combustibilul natural acestea fiind  realizate din materiale organice ori cele industriale.