The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Laura Ioana Oniga // Sală de reprezentații în București

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Laura Ioana Oniga // Sală de reprezentații în București
  • Laura Ioana Oniga // Sală de reprezentații în București
  • Laura Ioana Oniga // Sală de reprezentații în București
  • Laura Ioana Oniga // Sală de reprezentații în București
  • Laura Ioana Oniga // Sală de reprezentații în București
1/5
Proaspăt absolventă a UAUIM, Laura și-a dezvoltat cu timpul, datorită pasiunii pentru filme și fotografie, și ca urmare a vizitelor de studiu și practică (în special Lisabona, Porto și Madrid), o manieră deosebită pentru a crea atmosferă în proiectele concepute. 

Sală de reprezentații în București
 
Principalul scop al proiectului este de a pune accentul pe dimensiunea publică a funcțiunii alese și pe caracterul intim al unui astfel de spațiu de reprezentații. 
Parterul trebuie sa fie legat de oraș, tocmai că locul are o deschidere la două străzi și amintește de pasajele din centrul vechi, este posibil de traversat, dar spațiile ce îl alcătuiesc îl fac difuz și în acest fel abstrage subtil de la cotidian și deasupra se deschide sala de reprezentații, decupată în această masă densă de altceva, comerț, studiouri, etc.
Subsolul este definit de rigurozitatea structurii sale, un spațiu dedicat actorilor, cu spații mici și locuri de odihnă. Proiectul propune o suprapunere de structuri între cei doi pereți laterali, un subsol format dintr-o succesiune de spații riguroase definite de pereți groși de beton ce funcționează ca reazeme pentru stâlpii din parter, care la rândul lor eliberează sala de orice tip de structură verticală. Dat fiind că locul este unul deja conformat, sala nu trebuie decât să se încastreze acolo, în forma-i cea mai adecvată, care să păstreze dimensiunea locului.