The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ

Interviu / 23 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ
  • ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ
  • ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ
  • ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ
  • ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ
  • ALEXANDRU ADRIAN IVAN // NIMIC ALTCEVA DECÂT ARTĂ
1/6
Această ediție de DIPLOMA a adus în lumină zeci de lucrări din secțiunea de arte plastice, printre acestea aflându-se și proiectul de disertație semnat de Alexandru Adrian Ivan.

A absolvit masterul în picture la UNArte, după ce în perioada licenței a studiat design vestimentar la aceeași Universitate. A obținut bursa Tinere Talente a Fundației Principesa Margareta a României în 2016 și a fost finalist al The 2nd International Painting Competition of The Three Bridges Foundation din Varșovia.

Lucrarea sa, Abandon, locuire, părăsire, ilustrează spațiile abandonate ca urme lăsate de om în timp. Interioarele abandonate reprezintă o descriere vizuală a modului în care locuiesc oamenii. Diferitele straturi de vopsea și texturi folosite de el simbolizează diversele straturi ale locuirii omului prin suprapunerea succesivă a epocilor.


Am discutat cu Alexandru mai multe despre experiența Diploma și drumul lui în lumea artelor:

Î: Cum și când a fost momentul în care ai spus: „Asta vreau să facˮ?

Am desenat de mic cu pasiune şi niciodată nu m-am gândit să fac altceva decât artă (includ aici toate formele de artă). Mi-au plăcut şi îmi plac toate artele, dar pictura m-a ales pe mine, cum îmi place mie să spun, nu invers. M-a ales chiar şi atunci când m-am îndreptat către designul vestimentar, aşa am ajuns să fac masterul în pictură. Mi-am dat seama că ceea ce pot să fac toată viața cu plăcere este să pictez.

Î: Cum ai descrie experiența Diploma unui student?

Ca pe o oportunitate de a expune într-o expoziție atât de mare, alături de cei mai buni absolvenți, de a avea portofoliul evaluat de un juriu de specialitate și de a te bucura de interacțiunea cu publicul bucureştean care este curios şi receptiv la astfel de evenimente.


Î: Pe viitor îți propui să…

Să-mi dezvolt portofoliul de lucrări, să realizez proiecte în care să aduc împreună pictura, desenul şi fotografia şi să mă afirm, treptat, pe plan internațional.