The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana Emanuela Marinescu // Mobilitate urbană la Diploma

Interviu / 04 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ana Emanuela Marinescu // Mobilitate urbană la Diploma
  • Ana Emanuela Marinescu // Mobilitate urbană la Diploma
  • Ana Emanuela Marinescu // Mobilitate urbană la Diploma
  • Ana Emanuela Marinescu // Mobilitate urbană la Diploma
  • Ana Emanuela Marinescu // Mobilitate urbană la Diploma
1/5
Diploma 2017 a adus în fața vizitatorilor proiecte de arhitectură și urbanism ale absolvenților proaspeți de la facultățile de profil. Unul dintre aceștia este Ana Emanuela Marinescu, absolventă a masterului de Mobilitate Urbană, UAUIM.

Proiectul Anei, Poartă intermodală și logistică a Municipiului București, își dorește să rezolve problemele de trafic și întărește conectivitatea europeană, națională, regională prin implementarea porții intermodale și logistice București. Elementul central este portul de marfă și călători București – Glina, care asigură legătura capitalei cu coridorul Rin-Dunăre. Portul, parcul logistic adiacent și activitățile conexe: comerț, servicii, locuire și birouri sunt conectate la centurile de cale ferată și rutieră, autostrada A2 și autostrada A0. Nodul intermodal de călători Port Glina cuprinde: transport public de suprafață și subteran, parcare subterană, stație bike-sharing și asigură un transfer facil între modurile de transport pentru preluarea fluxurilor generate de activitățile din zonă și cele de pe autostrada A2.
Poarta intermodală de marfă și călători determină dezvoltarea economică a zonei, creșterea calității peisajului urban, creșterea atractivității, punerea în valoare a coridorului Dâmbovița și scăderea fluxurilor de trafic ușor și greu în București.

Ana ne-a răspuns pe scurt la câteva întrebări privind parcursul ei în urbanism și modul în care a primit experiența DIPLOMA:

Î: Cum și când a fost momentul în care ai spus: „Asta vreau să facˮ?

La începutul liceului, după o discuție liberă cu profesoara de fizică în care aceasta a povestit care au fost activitățile ei preferate și cum și-a cântărit opțiunile în alegerea carierei am făcut o analiză a abilităților mele și a domeniilor care îmi plac și mi-am dat seama că meseria de urbanist este ceea ce-mi doresc să profesez.

Î: Cum ai descrie experiența Diploma unui student?

Pentru mine experința "Diploma" reprezintă o oportunitate de a-mi prezenta ideile și altor persoane din afara cercurilor cadrelor didactice, colegilor, familiei și să cunosc persoane noi cu care să colaborez în realizarea unor proiecte.


Î: Pe viitor îți propui să…

Pe viitor îmi propun să particip la realizarea diferitelor documentații tehnice și programatice care să ajute la valorificarea potențialului natural, economic și social al localităților, implemetarea proiectelor de arhitectură conform regulamentelor și legislației în vigoare, astfel încât să fie asigurată dezvoltarea durabilă a localităților.