The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sabina Frunză // Punctul 8

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Sabina Frunză // Punctul 8
  • Sabina Frunză // Punctul 8
  • Sabina Frunză // Punctul 8
  • Sabina Frunză // Punctul 8
  • Sabina Frunză // Punctul 8
  • Sabina Frunză // Punctul 8
1/6
Artista este interesată de fotografie de tip analog și de cinematografie, iar în prezent lucrează în domeniul scenografiei și decorului de film.

Punctul 8

Conceptul pentru proiectul său de licență, Punctul 8, s-a dezvoltat ca o acumulare personală sau de aievea de frustrări la baza cărora stau corupția, minciuna și manipularea. Proiectul arată un demers al protestelor din țară și evoluția lor, precum și o retrospecție de la „începuturi” până în prezent. Artista este de părere că o mare parte din problemele politicii actuale își au rămășițele în zilele lunii decembrie din 1989. Acest proiect este, așadar, gândit ca unul fără o formă finală, având în vedere schimbările permanente din domeniul politicii.
„Punctul 8” este o instalație formată din cinci televizoare înăuntrul cărora sunt prezentate machete cu evenimentele cheie din ultimii 27 de ani. Ele sunt: Revoluția (1989), Fenomenul Piața Universității (1990), a treia Mineriadă (1990), Colectiv (2015) și protestele împotriva Ordonanței de Urgență nr.13 (2017).