The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lia Munteanu // Semințe

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Lia Munteanu // Semințe
  • Lia Munteanu // Semințe
1/2
Lia Munteanu a urmat cursurile liceului bilingv "George Coșbuc" din București pe perioada 2010-2014, continuând apoi studiile în cadrul Universității Naționale de Artă din București, la secția Sculptură, între anii 2014-2017. Pe perioada facultății a experimentat în diverse materiale, abordând atât abstractul, cât și figurativul.

Semințe

Lucrarea urmăreşte să creeze un desen spaţial prin intercalarea, asamblarea şi îmbinarea fragmentelor din corpul geometric ales. Scopul acesteia este crearea unei serii de forme abstracte, cu caracter organic, iar figura geometrică aleasă pentru îndeplinirea acestui țel este conul.
Motivația din spatele lucrării este căutarea modalităților de simplificare a formelor naturale și corelarea acestora cu formele geometrice.
Un con este o formă simplă, pură, universală şi fundamentală. Conul este mişcare, atât ca simbolistică, cât şi prin asocierea contextelor în care îl regăsim în natură.
Proiectul este format din două lucrări ce se află într-o relaţie contradictorie, fiind în antiteză atât cromatic, cât şi din punct de vedere al formei și sensului în care sunt îndreptate conurile.