The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Emil Cristian Ghiță // Traseu transcendent

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Emil Cristian Ghiță // Traseu transcendentPicasa
  • Emil Cristian Ghiță // Traseu transcendentPicasa
  • Emil Cristian Ghiță // Traseu transcendentPicasa
  • Emil Cristian Ghiță // Traseu transcendent
  • Emil Cristian Ghiță // Traseu transcendentPicasa
1/5
De-a lungul anilor de studiu, Emil a expus în cadrul mai multor expoziții de grup și a fost implicat în mai multe proiecte sociale, de cercetare și artistice, precum Dplatform(dplatform.ro) sau Time Based Art.

Traseu transcendent

Proiectul vorbește despre lumea de astăzi, despre problematici stringente ale omului, dar cu toate acestea nu iși propune să opereze un mimesis iluzionist, o simplă copie de suprafață a realității.
Dacă în trecut portretul reprezenta o gravură, o pictură, o sculptură, al cărei pretext era „chipul fizic al unei persoane”, proiectul de față a încercat renunțarea la pretextul chipului, alegând ca centru de greutate al proiectului traseul, linia care delimitează spațiul plin de volumul invizibil. Traseul liniei a devenit subiect principal. Cercetarea realizată se focuseză pe investigarea portretului uman și investigarea sinelui. Deconstrucția și reconstrucția acestuia dă naștere unor noi forme, idei și concepte.
Atenția este concentrată asupra liniei ondulate a negativului. Linia portretului conturat nu este un portret, ci negativul unui portret, portretul fiind sugerat de spațiul gol, de un volum invizibil. Portretul reprezintă o oglindă, un instrument de autorecunoaştere şi autoevaluare. Portretul poate fi al unui singur individ sau poate reprezenta o întreagă societate.