The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Măncianu Bogatu // TEXTILUL MEDIEVAL regăsit în modalități de expresivizare a sticlei

Articol / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Maria Măncianu Bogatu // TEXTILUL MEDIEVAL regăsit în modalități de expresivizare a sticlei
  • Maria Măncianu Bogatu // TEXTILUL MEDIEVAL regăsit în modalități de expresivizare a sticlei
  • Maria Măncianu Bogatu // TEXTILUL MEDIEVAL regăsit în modalități de expresivizare a sticlei
1/3
Maria este proaspăt absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design, din cadrul Universității Naționale de Arte București, departamentul Ceramică / Sticlă / Metal, secția Sticlă.

TEXTILUL MEDIEVAL regăsit în modalități de expresivizare a sticlei
 
Lucrarea este realizată în tehnica fuzionării. Prin sugerarea și crearea unui material concret, textilul, marcat însă metafizic de lumina care străbate sticla, prin dispunerea culorilor, prin reconfigurarea texturii imprimate în sticlă ca atribut plastic în spațiul bi și tridimensional să poată exista un dialog cu lumea vizibilă printr-un spectacol spiritual-emoțional de lumină și culoare. Propunerea este o o legătură între trecut și prezent, între cer și pământ, între spirit și materie, între sacru și profan, creând o unitate prin expresivitate, plasticitate, formă, simbolistica ornamentală și prețiozitățile cromatice care provin dintr-un fond spiritual profund al artei sacre bizantine. O abordare vizuală nouă prin expresivizarea sticlei regăsită în fibra textilă. Materialitatea este sugerată prin mijloace plastice cu ajutorul vibrațiilor texturii, ornamentației, prețiozităților cromatice, expresivității formei plină de semnificații spirituale. Un dialog între sacru și profan.